Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 juni 2022 | 18:55

Lökigt värre: ”Knives Out 2” har fått en officiell titel

Netflix förbereder en julpremiär för ”Glass Onion: A Knives Out Mystery” med Daniel Craig tillbaka i rollen som detektiv Benoit Blanc.
Streamingjätten Netflix har betalat alldeles för många miljoner dollar för två uppföljare till mordmysteriet ”Knives Out”. Nu meddelar man att den första släpps kring jul, och bär den lökiga titeln ”Glass Onion: A Knives Out Mystery”.
 
Daniel Craig återvänder i rollen som den skicklige detektiven Benoit Blanc och den här gången väntar en reda till Grekland, där han möter nya misstänkta och ett nytt brott. I ensemblen finns en stjärnparad av namn som Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson och Dave Bautista.
 
Regissören Rian Johnson berättar på Twitter att hans plan alltid har varit att följa i Agatha Christies fotspår, med flera filmer där varje historia har en egen ton.
 
- Jag älskar hur Agatha Christie alltid förnyar sig kreativt. Det är en vanlig missuppfattning att hennes böcker följer samma mall om och om igen, men fansen vet att det inte stämmer. Det handlar inte bara om miljöer eller mordmetoder. Hon tänjde alltid på whodunnit-genren. Hon skrev spionthrillers, slasherskräck och gotiska romanser.
 
Håll utkik efter "Glass Onion" på Netflix i december.
| 13 juni 2022 18:55 |