Film

Skribent

Mats Karlsson

30 april 2018 | 17:00

"Avengers: Infinity War" har tidernas största bioöppning i USA

Superhjältefilmen har nästintill spelat in lika mycket pengar som "Justice League", på en helg.
Det syntes tidigt att bröderna Russos superhjältefilm "Avengers: Infinity War" skulle bli en årets mest inkomstbringade filmer, men det kan till och vara större än så. För när estimaten nu är ihopräknade tyder allt på att den kan eventuellt slå den nuvarande rekordhållaren "Star Wars: The Force Awakens".
 
Uppdatering måndag kväll: De faktiska siffrorna för "Avengers: Infinity War" är nu inne och visar upp sanslösa 258, 2 miljoner dollar i USA och 640.9 världen över. Detta gör den till tidernas största bioöppning i USA.
 
Enligt Box Office Mojo har "Avengers: Infinity War" ett estimat på fantastiska 250 miljoner dollar och världen över är siffran ännu mer fantastisk, sanslösa 630 miljoner dollar. Observera att filmen hade världspremiär redan i onsdags (eller en minut före midnatt på tisdagskvällen, om man ska vara petig) i många länder.
 
När de faktiska siffrorna kommer imorgon kväll (måndag) får vi veta hur "Star Wars: The Force Awakens" 247.96 miljoner står sig. Det ska även påpekas att dessa siffror är inte justerade för inflation, så det kan bli en match ända fram till målsnöret. Men för studion Disney spelar det ingen roll vilken av dem som går segrandes ur striden, de har båda filmerna under sitt paraply.
 
Det mest anmärkningsvärda är att "Avengers: Infinity War" har spelat nästintill lika mycket pengar som "Justice League" (657.9 miljoner dollar), som den kommer att överträffa om någon dag.
 
Hur "Avengers: Infinity War" har gått i Sverige får vi reda på imorgon.
 
Är ni överraskade över de ekonomiska framgångarna för "Infinity War"?
| 30 april 2018 17:00 |