Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 maj 2023 | 15:00

Klassikern "Metal Gear Solid: Snake Eater" får remake

Det är återigen dags att ge sig ut i de ryska skogarna för att mumsa på krokodiler och smyga på soldater.
Ett av de största avslöjandena på gårdagens Playstation Showcase var utan tvekan remaken "Metal Gear Solid Delta: Snake Eater" (eller "Metal Gear Solid Δ"), som visades upp i en riktigt snygg trailer.
 
Det har ryktat slänge om att en remake av spelet från 2004 ska vara under utveckling och nu är det alltså bekräftat. Förutom att det kommer till Playstation 5, släpps det även på Xbox Series X/S och PC.
 
Det finns än så länge inget datum och det är faktiskt okänt vilka som utvecklar det, utöver att Konami Digital Entertainment arbetar på det på något sätt. Det verkar inte heller som att seriens skapare Hideo Kojima är inblandad på något vis.
 
 
 
"Metal Gear Solid 3: Snake Eater" släpptes till Playstation 2 redan 2004 och utvecklades av Konami tillsammans med seriens regissör Hideo Kojima, som numera gör "Death Stranding" med sin egna studio.
 
Spelet utspelar sig på 60-talet kring kalla kriget i Ryssland och handlar om agenten Naked Snake som försöker rädda en vapendsignare och förstöra ett experimentellt supervapen. Det som utvecklar sig är en spännande och intrikat berättelse om svek, nationalitet och lojalitet – med en dos James Bond-känsla.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det unika med det är att det handlar mycket om att klä sig rätt för att smälta in i omgivningen, samt att du måste jaga olika exotiska djur för att inte bli hungrig och laga dina brutna ben och andra krämpor för att må bra.
 
Det är även bekräftat att originalröstskådespelarna återvänder till remaken, så vi kommer återigen få höra David Hayter som Naked Snake och Lori Alan som The Boss.
 
Förutom det fick vi även veta att "Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1" kommer i höst, som innehåller "Metal Gear Solid", "Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty" och "Metal Gear Solid 3: Snake Eater". Kan "Vol. 1" antyda att det kommer en till?
 
"Metal Gear Solid"-serien avslutades med "Metal Gear Solid V: The Phantom Pain" från 2015, som utvecklades med Hideo Kojima innan han sparkades från Konami.
 
Har du spelat originalet från 2004? Ser du fram emot en remake?
| 25 maj 2023 15:00 |