Skribent

Alexander Kardelo

16 oktober 2023 | 19:40

Klart: Streamingtjänsten Max når Sverige i vår

Under våren 2024 tar vi farväl av HBO Max som övergår till Max.
Warner Bros Discovery gör sig redo att rulla ut sin nya streamingtjänst i Europa någon gång till våren. Eller ny och ny... det rör sig om ett nytt namn och en ompaketering av nuvarande HBO Max.
 
Streamingtjänsten som heter Max, kort och gott, kommer tyvärr inte erbjuda Friscomål med fries. Däremot utlovar man ett bredare utbud av film och serier än idag. Innehåll från HBO Max kommer möta innehåll från Discovery+. Nytt är också direktsänd sport i samarbete med Eurosport. Där ingår bland annat 2024 års OS i Paris, skriver Variety.
 
Nyheten avslöjades under tv-mässan Mipcom i Cannes.
 
- Vi är ett content-företag. Vi berättar historier. Det är vårt uppdrag och vår vision. Och när man tittar på historierna vi berättar så är det en bred grund - från långfilmer till drama, reality-tv, animation, sport och nyheter, säger Gerhard Zeiler från WBD till Variety.
 
 
Prislappen som svenska kunder får betala för Max är inte känd. I USA kostar tjänsten 10 dollar (med reklam), 15 dollar (utan reklam) eller 20 dollar (Ultimate-abonnemanget), så räkna med en kostnad mellan 100-200 kronor.
 
Den 25 oktober kommer Warner Bros att berätta mer om svenska Max under en pressträff. 
| 16 oktober 2023 19:40 |