Serie

Skribent

MovieZine

17 april 2024 | 12:40

Kjell Bergqvist är tillbaka som Bäckström - nu kommer säsong 3

"Evert Bäckström är verkligen larger than life, en filterlös karaktär" säger seriens producent.
Har ni saknat honom? Om en vecka, den 24 april, är det premiär för "Bäckström" säsong 3 på TV4 och TV4 Play.
 
Kjell Bergqvist återvänder till rollen som Evert Bäckström, tillsammans med andra folkkära skådespelare som Helena Bergström, Agnes Lindström Bolmgren och Filip Berg.
 
Världens bäste mordutredare, kriminalkommissarie Evert Bäckström (Bergqvist), får ingen ro. Han reser till Palma för att följa upp ett spår efter mordet på sin barndomsvän Sally, kommissariens enda olösta mordfall. Utredningen tar en oväntad vändning när en svensk man hittas mördad och en bomb detonerar i Stockholm.
 
– Dryga 3 månader i solen vid Medelhavet! Fantastiskt team! Sköna och proffsiga arbetskamrater! God mat! Kalla öl! Jacuzzi på terrassen! Havsutsikt med fantastisk solnedgång varje kväll. Allt i min smak! Var tyvärr tvungen att åka hem! Tror Bäckström blev kvar! Han gör ju lite som han vill!, säger skådespelaren Kjell Bergqvist om inspelningen.
 

"En karaktär som älskas av publiken"

 
"Bäckström" är ett svenskt kriminaldrama, baserat på Leif GW Perssons böcker om den kontroversielle och självgode mordutredaren Evert Bäckström.
 
I den nya säsongen återser vi Agnes Lindström Bolmgren i rollen som Ankan, Bäckströms ambitiösa och hårdhudade poliskollega, och Helena Bergström i rollen som Tussan, Ankans mamma som driver hotellet på Palma där dramat till stor del utspelar sig.
 
– Äntligen dags för premiär! Evert Bäckström är verkligen ”larger than life”, en filterlös karaktär som Kjell Bergqvist gett själ till – och som älskas av publiken. Den nya säsongen rymmer både spänning och dramatik, men också humor och värme, säger Petra Ahlin, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.
 
Manus är skrivet av Dennis Magnusson och Jonathan Sjöberg. Jonathan Sjöberg står också för regi, tillsammans med David Berron.
 
"Bäckström" säsong 3 sänds i totalt sex avsnitt under våren 2024.
| 17 april 2024 12:40 |