Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 april 2024 | 15:30

Kirsten Dunst om intensiva "Civil War"-scenen: Bland det galnaste jag sett

Plus: vi har en ny trailer! Du vill inte missa inte vårens stora IMAX-upplevelse med premiär 17 april.
Kirsten Dunst briljerar i sin roll som krigshärjad pressfotograf i snart bioaktuella "Civil War". Dramathrillern utspelar sig i en möjlig nära framtid där ett splittrat USA hamnat i ett nytt inbördeskrig.
 
I en intervju med ET Online beskriver hon en av sina "galnaste" inspelningsdagar. Fun fact: hennes egna make Jesse Plemons dök upp i rollen som skjutglad patriot.
 
- Han skulle vanligtvis inte spela en sådan här roll, säger Dunst.
 
- Han gjorde oss en tjänst eftersom det var en så pass jobbig roll att spela, så det är inte så att han kastade sig över den. Redan när jag läste manus så var det något av det galnaste jag sett. När vi kom till inspelningen var det väldigt laddat och emotionellt för alla att spela in den scenen.
 
 
"Civil War" följer Lee (Kirsten Dunst) i sällskap av journalist-kollegor på en roadtrip genom USA. Deras mål är att ta sig till Washington DC för att intervjua presidenten om striderna som skakar landet.
 
Längs vägen väntar många farliga situationer, bland annat ett hotfullt möte med den vrickade soldaten vid en massgrav.
 
- Redan när jag läste scenen så var det ett obehagligt ögonblick. Det är vändpunkten för hela filmen, berättar stjärnan.
 
 
Och det låter som att Alex Garland hittade ett annorlunda sätt att spela in den, för att inte rubba stämningen. Resultatet blev ännu mer autentiskt och skrämmande:
 
- Vi filmade två dagar i rad. Det var väldigt intensivt. Alex regisserade på ett så intelligent sätt, för vi hade aldrig en kamera i ansiktet. Han ville inte störa oss, så han tog inga traditionella närbilder där teamet kliver in. Det kändes väldigt omslutande. Hela filmen känns så men speciellt den scenen.
 
"Civil War" får svensk biopremiär onsdag 17 april. Och du - gör dig själv en tjänst att se den på IMAX för en riktigt mäktig upplevelse! Just nu kan du tävla om biobiljetter här på MovieZine...
 
Här är den senaste trailern med fina hyllningar från USA-pressen:
 
| 10 april 2024 15:30 |