TÄVLING

Skribent

MovieZine

7 april 2024 | 06:00

Tävla med "Civil War"! Vinn biobiljetter och en T-shirt

Se Kirsten Dunst som fotograf i en uppmärksammad, futuristisk actionthriller från Alex Garland. Svensk biopremiär 17 april.
Alex Garland är manusförfattaren och regissören bakom hyllade och ofta tankekittlande filmer som "Ex Machina" och "Men". Hans senaste film "Civil War" har kallats för "en provokativ och mästerligt regisserad mardröm", med sin högaktuella berättelse om ett splittrat USA.
 
Nu kommer den dystopiska actionthrillern äntligen till Sverige med premiär 17 april. I Stockholm och Göteborg visas filmen även på IMAX.
 

Om filmen

 
I mitten av 1800-talet drabbades Amerika av en blodig konflikt, när inbördeskrig bröt ut mellan Nord- och Sydstaterna. Vad skulle hända om det skedde igen?
 
"Civil War" beskrivs som en adrenalinstinn resa genom ett sargat USA, som i en nära framtid balanserar på avgrundens rand. Kirsten Dunst spelar en journalist som tillsammans med några kollegor försöker ta sig genom landet under ett snabbt eskalerande inbördeskrig, som har hela nationen i sitt grepp. Nick Offerman spelar USA:s president, och i andra roller ses Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny och Jesse Plemons.
 
Prestige-studion A24 producerar sin mest påkostade film hittills, med en story som känns oroväckande i tiden.
 
- Jag skriver ofta om det som många andra också tänker på. Handlingen i "Civil War" känns som ett stort orosmoment just nu. Jag skrev filmen för fyra år sen, och sedan dess har jag hört denna oro yttras en hel del i media, men även bland politiker och mina vänner, säger regissören Alex Garland till EW.com.
 

Tävla & vinn biobiljetter!

 
MovieZine och Scanbox Entertainment ger dig chansen att vinna biobiljetter till en av vårens stora bioupplevelser. Svara rätt på frågorna nedan så deltar du i utlottningen. Vi vill ha ditt bidrag senast 14 april.
 
1-3:e pris: T-shirt och två digitala biljetter till "Civil War"
 
Vinnarna får via mail en digital kod för varje biljett som gäller för bokning på Filmstaden.se.
 
Fill out my online form.
 
"Civil War" får svensk biopremiär den 17 april. Se trailern nedan:
 
| 7 april 2024 06:00 |