Film

Skribent

Alexander Dunerfors

28 mars 2016 | 12:00

"Kingsman"-uppföljaren har fått en titel

Regissören Matthew Vaughn berättar om ”actionscener som ni aldrig tidigare sett”.
Snart börjar inspelningen av ”Kingsman: The Golden Circle”, som uppföljaren till ”Kingsman: The Secret Service” nu heter. Förutom att avslöja den nya titeln presenterar Empire några konceptbilder som visar var handlingen tar vägen - till Amerika där det också finns hemliga spion-organisationer och maktgalna storskurkar.

Matthew Vaughn tvekade innan han tog på sig regijobbet för andra gången:

- Jag visste inte om jag ville regissera den eller inte. Jag oroade mig för skurken. Spionfilmer är bara bra om skurken är bra. Men så en dag vaknade jag upp och alla bitar föll på plats. Jag hade hela historien och min skurk, berättar regissören.

I ”Kingsman: The Golden Circle” sprängs spionernas hemliga högkvarter i London. Eggsy (Taron Egerton) och Merlin (Mark Strong) åker till USA där de bland andra möter Halle Berrys Ginger, en skarpskjutande cowboy vid namn Jack (rollen är fortfarande inte tillsatt), och så småningom huvudskurken Poppy spelad av Julianne Moore.

Ribban sitter högt. ”Kingsman: The Secret Service” var en skön hyllning på 60-talets spionfilmer samtidigt som den levererade förstklassig action med glimten i ögat. Scenen med Colin Firths blodiga strid mot dussintals av psykotiska kyrkbesökare är svår att glömma. Och ”The Golden Circle” får också galna scener, lovar Vaughn.

- Man ska inte läsa om vad publiken vill ha, men de vill ha en ny kyrkscen. Jag har ingen anledning att skapa en ny massaker. Men jag har andra sekvenser som ni aldrig har sett förut.

Kolla in de första (lågupplösta) konceptbilderna från Empire.


Kingsman-högkvarteret totalförstört.


Bakom destilleri-fasaden döljer sig den amerikanska agenturen Statesman.


En undervattenstaxi. Det blir inte mer James Bond än så här!


Inne på Poppyland gömmer sig skurken Poppy, spelad av Julianne Moore.

Inspelningen börjar i april. ”Kingsman: The Golden Circle” får biopremiär i juni 2017.
| 28 mars 2016 12:00 |