Serie

Skribent

Josefine Krischausky

7 maj 2021 | 18:00

"Kingsman"-skaparen utvecklar spionserie hos Netflix

Mark Millar, även bakom serietidningen som inspirerat högaktuella "Jupiter's Legacy", har flera spännande samarbeten med streamingtjänsten i rullning.
Serietidningsförfattaren Mark Millar, för tillfället som mest aktuell med Netflix-premiären av superhjälteserien "Jupiter's Legacy", har flera intressanta planer på gång tillsammans med streamingtjänsten. Bland annat handlar det om en spionserie, ett område han rört sig inom tidigare, som författaren till serietidningen som inspirerat "Kingsman"-filmerna.
 
Millar meddelar nyheten i ett blogginlägg, där han berättar om flera kommande produktioner. Spionserien, som ännu saknar en bekräftad titel, kommer att bestå av sex stycken avsnitt, och är enligt Millar själv ett av hans mest spännande projekt. "Manusförfattaren är någon som jag har varit ett stort fan av i två årtionden, och han var den enda personen jag tog kontakt med. Detta har potentialen att bli en av de största franchiserna jag någonsin har skapat", skriver han. 
 
 
Millar och hans fru sålde sitt serietidningsföretag Millarworld till Netflix 2017, varefter de fick möjligheten att utveckla "Jupiter's Legacy" till en hel serie. Något annat som har varit på gång ett tag är en adaption av fantasyserien "The Magic Order", ett projekt som fick sättas på paus till följd av pandemin, men vars produktion nu ska vara igång ordentligt igen.
 
Och det är inte allt. Andra projekt som vankas är en anime-adaption av serietidningen "Super Crooks" (som får premiär senare detta år), den delvis spanskspråkiga serien "American Jesus", samt den Sandra Bullock-producerade långfilmen "Reborn"
| 7 maj 2021 18:00 |