Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2017 | 18:00

Netflix köper Mark Millars serieförlag Millarworld

Mannen bakom "Kick-Ass" och "Kingsman" kommer att skapa nya originalserier och filmer exklusivt för Netflix.
Snart blir det ännu mer superhjältar och serietidningsaction på Netflix. Streamingjätten avslöjar idag att de har köpt upp Millarworld, Mark Millars serieförlag.

Flera av Mark Millars seriealbum har blivit till populära filmer på senare år, bland dem finns ”Kick-Ass”, ”Wanted” och ”Kingsman: The Secret Service”. Millar har också skrivit minnesvärda storylines för Marvels ”Avengers” och inte minst ”Old Man Logan”.

Det är Netflix första uppköp av det här slaget. Man planerar att göra filmer, tv-serier och barnprogram av både befintliga och kommande karaktärer och historier från Millars universum. Netflix innehållschef Ted Sarandos kommenterar:
 
- Mark är så nära man kommer en modern Stan Lee. Han har skapat nästa generations serietidnings-universum med karaktärer som hela världen kan känna igen sig i. Vi ser fram emot att skapa originalproduktioner på flera befintliga franchiser, samt nya superhjältar, antihjältar, fantasy-, skräck- och sci-fi-historier som Mark och hans team fortsätter att publicera.
 
 
- Det är tredje gången någonsin som ett stort serieförlag köps upp på den här nivån. Jag älskar vad Netflix gör, och vad de har planerat. Netflix är framtiden och Millarworld kunde inte ha fått ett bättre hem, säger Mark Millar i ett pressmeddelande.
| 7 augusti 2017 18:00 |