Serie

Skribent

MovieZine

24 mars 2020 | 12:00

Kim Kardashian-film utmanar USA:s trasiga rättssystem

Kim Kardashian West tar sig an USA:s rättssystem i nya dokumentären "The Justice Project".
Har du också undrat vad Kim Kardashian egentligen gör om dagarna?
 
Den 6 april visas "Kim Kardashian West: The Justice Project" på streamingtjänsten hayu. Det är en exklusiv, två timmars dokumentär där vi får följa med Kim Kardashian West när hon använder sitt globala inflytande för att övertyga Vita huset att bevilja nåd till orättvist dömda.

I juni 2018 övertygade Kim Vita huset att bevilja Alice Marie Johnson nåd, en äldre dam som avtjänar ett livstids-plus 25-årigt straff som förstagångsförbrytare. I denna serie får vi följa Kims ansträngningar för att säkra frihet för amerikaner som hon och alla de juridiska experterna hon samarbetar med, tror är orättvist dömda.

- Jag inledde detta samarbete med Oxygen för att göra dokumentären eftersom det finns miljoner människor som påverkas av detta trasiga rättssystem, och jag ville rikta strålkastarljuset mot dessa siffror och statistik, säger Kim Kardashian West i ett pressmeddelande.
 
Large 71ba71f193679929dbf412a8839cf267 kardashian west
 
- Det finns många människor som förtjänar en andra chans, men många har inte resurser till att få det att hända. Jag vill hjälpa till att lyfta dessa ärenden till en nationell nivå för att åstadkomma förändringar.

Dokumentären skildrar de dömdas individuella berättelser och avslöjar de förödande omständigheterna som fick dem att vidta de åtgärder som förändrade deras liv för alltid.

Vi får följa Kim när hon reser till fängelser, pratar med familjer och vänner, lobbyar offentliga tjänstemän och konsulterar med advokater för att utveckla strategier för att främja deras släpp.
 
| 24 mars 2020 12:00 |