Film

Skribent

Anders Eklöf

5 januari 2022 | 12:00

Kika på 2 actionladdade minuter från "Uncharted"-filmen

Playstation Pictures bjuder på två minuter från den kommande tv-spelsfilmen "Uncharted" som har premiär den 11 februari.
Det är sällan som filmer baserade på tv-spel blir särskilt bra, men jag håller ändå hoppet uppe för att "Uncharted" som har premiär den 11 februari ska kunna leverera en underhållande blockbuster.
 
Filmen regisseras av Ruben Fleischer ("Zombieland"), där vi ser Tom Holland ("Spider-Man: No Way Home") som en yngre version av den upptäcksresande skattletaren Nathan Drake och Mark Wahlberg som hans mentor Sully.
 
Nu har Playstation Pictures släppt ett över två minuter långt klipp från filmen, som är som taget från en liknande sekvens i spelet "Uncharted 3: Drake's Deception".
 
 
 
I "Uncharted" hittar de en karta som leder till en förlorad skatt tillhörande den gamla portugisiska sjöfararen Ferdinand Magellan, som de ger sig ut för att hitta den. Självfallet är de inte ensamma om att vilja roffa åt sig skatten, då även en skurk spelad av Antonio Banderas vill åt den.
 
Av den första trailern att döma och det här klippet lånar filmen inte bara inslag "Uncharted 3: Drake's Deception", utan även "Uncharted 4: A Thief's End". 
 
I klippet ser vi även Sophia Taylor Ali ("Faking It", "The Wilds") och Tati Gabrielle ("Chilling Adventures of Sabrina").
 
Som ett stort fan av spelserien av Naughty Dog (som även ligger bakom "The Last of Us", som ska bli tv-serie på HBO) känns det än så länge som att de lyckats fånga känslan från förlagan, med svindlande action och charmiga karaktärer. Många är emot valet att ta en yngre skådespelare för rollen som Nathan Drake och blanda in sekvenser rakt av från spelen, men jag tror ändå att Tom Holland kommer sköta det här bra.
 
Vad tror du om "Uncharted"-filmen?
| 5 januari 2022 12:00 |