Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

25 december 2023 | 23:00

Kiefer Sutherland berättar hur 80-talsklassikern "Stand by Me" fick sitt namn

I Stephen King-filmatiseringen "Stand by Me" hittar några ungdomar på vandring en död kropp. Men exakt hur fick filmen sin titel?
Kiefer Sutherland gästade nyligen Jimmy Fallons Tonight Show, där han drog en anekdot som involverade hur 80-talsklassikern "Stand by Me" fick sitt namn och vad Joaquin Phoenix bror, den allt för tidigt avlidne River, hade med det att göra. Både Kiefer och River var med i filmen, som regisserades av Rob Reiner
 
Ett par minuter in i intervjun säger Jimmy att han hört att Kiefer brukade lära sina motspelare spela gitarr, vilket fick skådespelaren att minnas en specifik episod från tidigt i karriären:
 
- Vi gjorde "Stand by Me", som [baserades på] en Stephen King-novell som hette "The Body", och River Phoenix lärde sig spela gitarr och han var faktiskt väldigt, väldigt bra. Och han blev riktigt bra i en mycket snabb takt. Och jag spelade "Stand by Me" och sjöng den låten, och han sa: 'Åh, jag älskar melodin', och han hade inte hört den förut."
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Corey Feldman och River Phoenix i "Stand by Me".
 
Så Kiefer gjorde som han brukade:
 
- Jag lärde honom den och Rob Reiner gick förbi och sa "åh, jag har inte hört den låten på länge, jag älskar den". Det slutade med att han använde låten till filmen och ändrade titeln.
 
Kiefer medger att han inte med säkerhet kan veta att det var därför titeln ändrades, men säger att det var en del av diskussionen.
 
"Stand by Me" finns tillgänglig för streaming hos Viaplay.
 
Kolla in intervjun med Kiefer Sutherland här:
 
| 25 december 2023 23:00 |