Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 februari 2018 | 12:00

Kevin Feige pratar "Black Panther"-uppföljare

En av Marvels mest påkostade filmer blev också en av deras mest hyllade. Och "det finns många fler historier att berätta" om den maskerade prinsen från Wakanda, säger the boss.
Marvels senaste superhjälte Black Panther debuterade på bioduken redan i "Captain America: Civil War" för snart två år sedan. Igår hade egna filmäventyret "Black Panther" premiär, till riktigt fina recensioner - MovieZines skribent Poya Salari delade ut toppbetyg.

Filmen verkar också vara på väg mot en riktigt grym öppningshelg, och branschen förutspår att den kommer slå flera rekord på bio de närmaste dagarna. Vi kan redan nu konstatera att Marvel har hittat en ny succé, och att Black Panther så småningom får flera uppföljare precis som Thor, Iron Man och Cap före honom.
 
Så hur många fler filmer kan fansen vänta sig? Variety frågade Marvel-chefen Kevin Feige:

- Vi säger alltid att vi jobbar med en film åt gången. Har du bra idéer, stoppa in dem i din film. Annars får du kanske inte chansen att göra en till. Med detta sagt, Black Panther har funnits i över 50 år i serietidningarna, och det finns många, många historier att berätta.
 

Feige med regissören Ryan Coogler.
 
Inga raka besked från Feige, men med filmen ute på bio lär de börja skissa på en fortsättning ganska snart. Han sade också att han hoppas att Ryan Coogler kommer tillbaka för att göra uppföljaren. Chadwick Boseman lär vara tillbaka i Black Panther-dräkten redan i "Avengers: Infinity War" på bio i vår.
 
En av Marvels dyraste filmer
 
I en intervju med Vulture berättade Feige också att "Black Panther" blev dyrare än några av Marvels senaste filmer. Experter tippar på att filmen kostade runt 200 miljoner dollar, i klass med "Guardians of the Galaxy vol. 2" men mer än både "Spider-Man: Homecoming" och "Thor: Ragnarök".

- Jag hoppas det syns i filmen. Vi lade ner lika mycket resurser på den här filmen, faktiskt mer än i ett par av våra senaste. Det är en storslagen historia som förtjänar att berättas på ett storslaget sätt. På grund av politiska och kulturella skäl, men också på grund av att det är en viktig del av Marvels universum sedan flera årtionden. Vi ville göra det rättvisa, och Disney stöttade oss till hundra procent.
 
 
Vad tyckte ni om "Black Panther"? Kommentera nedan.
| 16 februari 2018 12:00 |