Serie

Skribent

Alexander Kardelo

2 september 2023 | 10:00

Kevin Costner på krigsstigen: hotar stämma "Yellowstone"-producenterna

Skådespelaren är redo för rättssalen - saknar några miljoner dollar på sitt bankkonto.
"Yellowstone"-stjärnan Kevin Costner har för fösta gången uttalat sig offentligt om bråken bakom serien.
 
I maj kunde vi läsa att stjärnan fått sparken från serien, som är en av de populäraste på tv just nu. Under domstolsförhandlingar som rör hans skilsmässa kom "Yellowstone" på tal, och Costner hotar att stämma producenterna över utebliven lön.
 
Costner har storslagna filmplaner framöver.
 

"Lite av en besvikelse"

 
Skådespelaren var allt mindre tillgänglig under inspelningen av den senaste säsongen, men krävde samtidigt högre lön för sin roll som ranchägaren John Dutton. Samtidigt vill han fokusera på sitt egna stora westernprojekt och blev frustrerad när säsong 5 skulle delas upp i två delar.
 
Costner må ha "Yellowstone", men väntar på att få 12 miljoner dollar för den andra halvan av säsong 5. Pengar som han blev lovad oavsett om han medverkade eller inte.
 
- Det är lite av en besvikelse att serien är nummer ett på tv och att jag inte är delaktig. Jag kommer förmodligen att ta det till rätten, ska han ha sagt enligt People.
 
McConaughey kan ta över huvudrollen framöver.
 

"Yellowstone" läggs ned efter fem säsonger

 
Det är lite oklart hur mycket pengar Costner egentligen bråkar om. Enligt Deadline blev han erbjuden 24 miljoner dollar för att spela in säsong 5, 6 och 7 av succéserien. Men parterna kom inte överens. Han hade problem med Taylor Sheridan och producenternas kreativa vision, och "de gick sin väg" menar han.
 
Nu är det klart att "Yellowstone" läggs ned efter fem säsonger, och återuppstår som en ny serie - kanske med Matthew McConaughey i huvudrollen.
 
I Sverige kan "Yellowstone" ses på SkyShowtime och TV4 Play.
| 2 september 2023 10:00 |