Film

Skribent

MovieZine

24 december 2019 | 16:00

Keira Knightley förstår inte storheten med ”Love Actually”

Hon är stjärnan i av tidernas mest romantiska julfilmer, men tittar själv hellre på något annat.
För många är det den ultimata julfilmen. Men skådespelerskan Keira Knightley förstår inte hur ”Love Actually” från 2003 har blivit en sådan klassiker.

- Jag har ingen aning. Jag har faktiskt bara sett den en gång, på premiären. Så jag är fel person att fråga, säger hon till Toronto Sun.

Richard Curtis romantiska komedi följer flera sammanflätade berättelser som utspelar sig kring jul. Knightley spelar nygifta Julia, som firar första julen med sin nye make Peter (Chiwetel Ejiofor). Då knackar hans bäste vän Mark (Andrew Lincoln) på dörren och förklarar sin kärlek till henne i en numera ikonisk scen.
 
 
- Det är otroligt vilket liv filmen har fått, för när den släpptes så gick den inte speciellt bra. Särskilt inte i USA. Det var först fyra, fem år senare som den blev stor kring jul. Jag menar, den är stor överallt, men just nu är den otroligt nog större i USA än i England, säger Knightley.

I samma intervju berättar Knightley att hon antagligen inte skulle titta på filmen om den visades på tv i jul. Men hon har en teori om varför den fortfarande är så populär, även 16 år senare:

- Det är antagligen för att den är en feelgood-film som faktiskt får dig att må bra, säger hon.

Hur många gånger har du sett ”Love Actually”? Kommentera nedan.
| 24 december 2019 16:00 |