Film

Skribent

MovieZine

10 december 2019 | 12:00

Kathleen Kennedy förklarar varför Trevorrow lämnade "Rise of Skywalker"

Under hösten 2017 lämnade "Jurassic World"-regissören hastigt "Star Wars"-filmen, som senare togs över av J.J. Abrams.
Lucasfilms ursprungliga plan var att J.J. Abrams skulle göra den första "Star Wars"-filmen i den nya trilgin, Rian Johnson den andra och Colin Trevorrow skulle avsluta sagan med "The Rise of Skywalker". Men helt plötsligt fick Trevorrow lämna projektet. Nu berättar Kathleen Kennedy vad som egentligen gick fel.
 

- Jag skulle inte säga att det inte fungerade. Det blev en stor nackdel för Colin att han aldrig var med under "Force Awakens" och diskussionerna vi hade då, där vi hade en klar bild hur och var vi skulle ta storyn. Eftersom vi hade ett tidsschema att följa, som man nästan alltid har med såna här filmer, blev vi tvungna att ta ett tufft beslut. Och som jag sa, det blev en stor nackdel för Colin som inte fick chansen att sätta sig in i allt.
 
Föga förvånande ger Kennedy ett diplomatiskt svar och exakt vad parternas diskussion innehöll återstår att avslöjas. Däremot får vi snart se J.J. Abrams slutföra sin vision (som ändå startade nya trilogin). Den 18 december (2 dagar innan USA) får "Star Wars: The Rise of Skywalker" svensk biopremiär.
| 10 december 2019 12:00 |