Film

Skribent

Mats Karlsson

9 februari 2018 | 22:30

Kathleen Kennedy förklarar varför hon kickade Lord och Miller

Och Ron Howard berättar vad som fick honom att ta över registolen till "Solo: A Star Wars Story".
Det var många som höjde på ögonbrynen när Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy sparkade regissörsduon Phil Lord och Chris Miller. Nu berättar Kennedy varför hon tog det tuffa och uppseendeväckande beslutet.
 
- Jag tycker att killarna är roliga, men de kommer från en bakgrund av animation och komedi och när man gör sådana här filmer kan man inte ha med sådant, trots att det finns gott om utrymme för improvisation. Men det måste vara inom ramen för en strukturerad process, annars får man inte jobbet gjort. De är riktigt bra grabbar och ingen ville att det skulle bli så här. Det var olyckligt, säger Kennedy till EW.
 
För Ron Howard var det inte givet att han skulle bara kliva in och ta över registolen.
 
- Jag känner Chris och Phil. De är riktigt begåvade. När jag fick reda på att de skulle få lämna projektet höll jag på och jobba med olika projekt, men jag hade inte något regijobb inplanerat. Så när det här kom min väg och jag började tala med Kathy (Kathleen Kennedy) var jag motvillig, men jag började inse att jag kunde hjälpa till. Det är nedslående att ett företag känner att de måste göra en sådan förändring. Det är tufft och nedslående för alla. Phil och Chris fingeravtryck finns överallt i filmen. De har ju lagt ner mängder att tid och energi till den här filmen och jag hoppas fansen inte ens kommer att tänka på hur filmen blev gjord.
 
"Solo: A Star Wars Story" får biopremiär 23 maj.
| 9 februari 2018 22:30 |