Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 juni 2017 | 08:40

”Han Solo”-regissörerna Phil Lord och Chris Miller har fått sparken av Lucasfilm

Phil Lord och Chris Miller ska ha bråkat med Kathleen Kennedy mitt under pågående inspelning.
Phil Lord och Chris Miller har fått sparken av Lucasfilm. Regissörerna bakom ”21 Jump Street” och ”Lego-filmen” var mitt uppe i inspelningen av ”Han Solo”-prequeln när beskedet kom.

- Det var en kulturkrock från dag ett. Hon gillade inte ens sättet de vek sina strumpor på, säger en källa till Variety.
 
Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy har onekligen starka åsikter om hur ”Star Wars”-filmerna ska se ut. Hon har anlitat intressanta indie-regissörer som Gareth Edwards och Rian Johnson, men frågan är hur mycket frihet de faktiskt får bakom kulisserna?
 
Hollywood Reporter tillägger att regissörerna humoristiska stil inte passade ihop med vad Lawrence Kasdan hade tänkt sig. Kasdan skrev manus till klassikerna ”Rymdimperiet slår tillbaka” och ”Jedins återkomst”, samt det nya Han Solo-äventyret.
 
Lord och Miller har också gått ut med ett uttalande:

- Tyvärr var vår vision och process inte i linje med vad våra partners ville ha för projektet. Vi gillar vanligtvis inte frasen ”creative differens” men den här klyschan är sann. Vi är riktigt stolta över vår förstklassiga skådespelare och team.
 
Flera scener återstår att filma i sommar, så en ersättare till Lord och Miller bör hoppa in riktigt snart. Enligt Deadline kan ingen mindre än Ron Howard kliva in och rädda projektet.
 
 
Alden Ehrenreich spelar den yngre versionen av Han Solo. Med i filmen finns också Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton och finske Joonas Suotamo som Chewbacca.
 
"Han Solo"-filmen siktar fortfarande på biopremiär i maj 2018.
| 21 juni 2017 08:40 |