Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

3 december 2023 | 11:00

Karriären kraschade efter en intervju - vad gör den 45-åriga "Grey's Anatomy"-stjärnan idag?

Katherine Heigl prisades för sin roll i den populära dramaserien, men sedan dess har karriären legat i stiltje. Vad var det egentligen som hände?
Häromveckan, närmare bestämt den 24 november, fyllde Hollywood-skådisen Katherine Heigl 45 år. Hon började sin karriär som barnmodell innan skådespeleriet lockade över henne. Filmdebuten kom vid 14 års ålder i romantiska dramat “That Night”. Tre år senare spelade hon Steven Seagals brorsdotter i “Under belägring 2”.
 
Men det var i TV som hon började göra sig ett namn. Hon fick uppmärksamhet för sin roll i scifi-dramat “Roswell”, fast det var med “Grey’s Anatomy” som det verkliga genombrottet kom.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Ellen Pompeo och Katherine Heigl har det trevligt i Grey's Anatomy.
 
Där spelade Heigl en av huvudrollerna mellan 2005 och 2010, och vann en Primetime Emmy Award för sin insats. Efter att hon lämnade serien har hon visserligen jobbat stadigt men de stora rollerna har uteblivit. Vad kan det bero på?
 
Det är visserligen svårt att säga helt säkert, men ända sedan “Grey’s Anatomys” dagar har Katherine Heigl haft ett rykte om sig att vara svår att jobba med.Att hon dessutom varit öppen med sin kritik mot såväl “Grey’s” som “På smällen” har knappast hjälpt till. Under en intervju med Vanity Fair 2008 kallade hon den sistnämnda filmen, en komedi med Seth Rogen, för “lite sexistisk” och sa också att:
 
- Den målar upp kvinnorna som argbiggor, humorlösa och spända, och den målar upp männen som älskvärda, fåniga och roliga killar. Den överdrev karaktärerna, och jag hade svårt för det vissa dagar. Jag spelar en sådan bitch; varför är hon en sådan glädjedödare? Varför är det så här du porträtterar kvinnor? Nittioåtta procent av tiden var det en fantastisk upplevelse, men det var svårt för mig att älska filmen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Seth Rogen och Katherine Heigl har haft det trevligt i "På smällen".
 
2016 berättade Seth Rogen för radioprataren Howard Stern att han tog illa vid sig av Heigls kommentarer, men försäkrade att han inte hyser något agg mot henne:
 
- Jag respekterar det faktum att hon kanske inser att det har skadat hennes karriär, och jag vill inte att det ska ha hänt henne alls eftersom jag har sagt tusen dumma saker och jag verkligen gillar henne.
 
Att folk skulle vägra arbeta med Heigl, bara för att skådespelerskan inte gillade upplevelsen hon hade med Seth Rogen och Judd Apatow (som skrev och regisserade “På smällen”), tyckte Rogen var galet.
 
Kritiken mot "Grey's Anatomy" gällde bland annat de långa arbetsdagarna. Skådespelerskan fick mycket skit för frispråkigheten, och undrade om hon ens borde ha sagt något om saken. Men för ett par år sedan visade hon sitt stöd för hårt arbetande kulturarbetare och stod för sin gamla kommentarer:
 
- När jag närmar mig mitt 43 år på den här planeten har den där otäcka osäkra rösten i mig börjat gå från ett vrål till en viskning. Visdomen är att veta inte bara vem du verkligen är, utan vad du kommer och inte kommer att stå för oavsett vad någon säger. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Verklighetens Victoria Woodhull ser ut att ha haft det rätt trevligt.
 
På senare år Kathrine Heigl (tillsammans med Sarah Chalke från "Scrubs") lett den populära Netflix-serien "Vad som än händer", som avslutades i våras efter bara två säsonger.
 
Och framtiden? Enligt filmdatabasen IMDb har hon två projekt på gång. Dels den komiska musikalen “That’s Amore”, med John Travolta och Christopher Walken, och dels “Woodhull” - en miniserie om den första kvinnan som kandiderade till posten som USAs president. Den nyblivna 45-åringen har huvudroller även i dessa projekt, så kanske får karriären sig ett uppsving nu.
 
Var du nyfiken på hur hon ser ut idag? Då kan du kolla in Katherine Heigls Instagram, där hon regelbundet postar bilder från sitt liv och leverne. Några exempel ser du här nedan:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Badlands Ranch (@badlandsranchpets)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Badlands Ranch (@badlandsranchpets)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Katherine Heigl (@katherineheigl)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Katherine Heigl (@katherineheigl)

 
Vilken tycker du är Katherine Heigls bästa roll, har du till och med någon oväntad favorit? Kommentera gärna!
| 3 december 2023 11:00 |