Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

13 februari 2014 | 23:01

Kate Mara om nya säsongen av "House of Cards"

För magasin GQ visar Kate Mara upp grannlåten och pratar om sin rollfigur Zoe Barnes driv och ambitioner.

Det är bara timmar till Netflix släpper den emotsedda andra säsongen av David Finchers "House of Cards" och GQ har passande nog publicerat en färsk intervju med Kate Mara, som spelar den snabbt klättrande karriäristen och journalisten Zoe Barnes i dramat. Barnes har också varit... involverad med den minst lika ambitiösa huvudpersonen Frank Underwood (Kevin Spacey), vilket får sina konsekvenser även fortsättningsvis.

Texten innehåller inga spoilers.

Mara om andra säsongen av "House of Cards":
- Beau Willimon (manusförfattare/exekutiv producent) har en väldigt livlig fantasi. Och han och de andra i manusstaben har verkligen lyckats med den här säsongen. Särskilt med tanke på hur svårt det är att toppa allt som hände i första säsongen. Förra året, redan innan avsnitten släpptes, hade jag redan sett alltihop. I år har jag inte gjort det så jag är lika spänd som alla andra. Men jag tror att den här säsongen kommer vara minst lika spännande och beroendeframkallande som förra. Hoppas jag, vi får väl se.

Mara om sin roll som journalisten Zoe Barnes:
- Att lära sig agera som journalist var inte så betydelsefullt för mig. Det är ju hennes jobb och kunde ha varit vad som helst. Den viktigaste aspekten av Zoe, som jag kände att jag behövde förstå och tränga in i var hennes helt galna driv och ambition. Genom att sitta med Beau, Fincher och Kevin och få till bakgrundshistorierna - det var så jag lärde mig allt om min roll.

Mara om att inte behöva vara på plats hela tiden:

- Jag är säker på att Kevin inte kan göra andra saker samtidigt, han är ju med i stort sett alla scener. Men för alla andra är det annorlunda. Jag hade inte scener varje dag så jag hann faktiskt spela in filmen "Transcendence" (med Johnny Depp) under tiden.

Vill du få en påminnelse om hur säsong ett såg ut? Här är en treminuters snabbgenomgång:

"House of Cards" har säsongspremiär klockan 09.01 i morgon på Netflix. Alla 13 avsnitt släpps samtidigt.

| 13 februari 2014 23:01 |