Klipp

Skribent

David Sjögren

13 december 2014 | 11:00

Hotet mot Kapten Sverige: ett radioaktivt luciatåg

Sveriges första superhjältefilm innehåller en skurkliga av sällan skådat slag.
Idag är det lucia, och det brukar vanligtvis innebära glögg, pepparkakor och barn som går i tåg och sjunger. Filmen "Kapten Sverige" kan dock komma att skaka om våra referensramar för den klassiska traditionen.

Det första smakprovet från "Kapten Sverige" släpptes för en vecka sedan, och nu berättar regissören Ted Kjellsson mer om projektet och framförallt vilka ondskefulla figurer som den svenske kaptenen kan komma att ställas mot. Och det är något så skräckinjagande som ett luciatåg vars medlemmar har blivit bestrålade under ett luciafirande på Barsebäck. I detta sällskap ingår ledargestalten Lucia med eldkrafter, en snabb tärna beväpnad med glitter, en mystisk stjärngosse med kosmiska superkrafter och en tomte som liknas vid Wolverine. Se mer i klippet nedan:


"Kapten Sverige" handlar om David (Alexander Karim), en arbetslös och allmänt misslyckad kille i 30-års-ålden som har problem i förhållandet med flickvännen Anna. Vad Anna och ingen känner till är att David i själva verket är superhjälten Kapten Sverige. Kapten Sveriges största problem ligger i avsaknaden av verklig hotbild, det finns inga svenska superskurkar. Men plötsligt händer något och David ställs inför ett svårt val; ska han bara vara David med Anna eller ska han försöka bli Kapten Sverige med hela svenska folket?

Vad tror ni om filmen? Kul och härligt fantasifullt eller bara konstigt och knäppt?
| 13 december 2014 11:00 |