Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 oktober 2017 | 22:45

Kan nya "Knightfall" stilla "Game of Thrones"-abstinensen i vinter?

Fortsättningen av "Game of Thrones" är fortfarande långt borta, men redan i december ser "Knightfall" ut att kunna stilla en stor del av abstinensen.
Det är väl ingen som har missat att "Game of Thrones" tagit en semester, av okänd längd, från HBO:s tablå framöver. Förhoppningsvis lyckas skaparna sätta landningen, när de sex sista avsnitten ska knyta ihop berättelsens många lösa trådar. Med en budget på ungefär 15 miljoner dollar/avsnitt, grymma regissörer och en plan för att motverka spoilers - får vi helt enkelt lita på att de har läget under kontroll.
 
För den som vill stilla "Game of Thrones"-abstinensen, har HBO Nordic under veckan meddelat vilket datum History Channels nya originalserie, "Knightfall", får premiär här i Sverige. HBO Nordic har tidigare även visat History Channel-serierna "Vikings" och "Six".
 
I samband med att det nya datumet presenterades beskrev HBO serien såhär:
 
"Historien tar sin början efter staden Akkas fall, tempelherrarnas sista befästning i det Heliga Landet, och med förlusten av den Heliga Graal.  Flera år senare avslöjas en ledtråd till var den kan befinna sig, vilket får tempelriddarna, ledda av den ädle, modige och envise tempelriddaren Landry att inleda sökandet efter Kristus förlorade bägare. Det blir en resa fylld av strider i det Heliga Landet och mot den franska kungen, fram till den mytomspunna upplösningen av riddarorden fredagen den 13:e, 1307 – alltsedan dess ett datum förenat med otur.
 
Tro, uppoffringar, politik, kärlek, makt och hämnd; "Knightfall" berättar historien från grunden som den inte berättats tidigare, om en hemlig värld, ett broderskap av krigande munkar, hur de levde och vad de dog för."
 
 
Även fast "Knightfall" (med största sannolikhet) kommer vara både drakfri och sakna en spjutkastande Night King - känns det ändå som att det kan finnas något i History Channels nya satsning som kan stilla "Game of Thrones"-suget en aning. De klingande svärden, kalla slotten och den heliga gralen (tronen) som alla vill åt... sen verkar det, från vad man kan se i trailern, inte ha snålats med budgeten heller - vilket bådar gott.
 
"Knightfall" har Sverigepremiär den 7 december, hos HBO Nordic. Den första säsongen består av totalt 10 avsnitt.
 
Tror du att "Knightfall" kan stilla "Game of Thrones"-abstinensen något under vintern? Eller kanske rent av bli så grym att den kan stå helt på egna ben? Kommentera gärna nedan!
| 4 oktober 2017 22:45 |