Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 september 2017 | 23:55

Grymma regissörer klara för sista säsongen av "Game of Thrones"

HBO har bekräftat namnen på regissörerna som ska ta sig an den sista säsongen av "Game of Thrones".
Den sjunde säsongen av "Game of Thrones" gick i mål för en hel månad sedan, men den sista säsongen ligger fortfarande långt fram i tiden. Den lilla information som vi i nuläget vet inför den åttonde säsongen är; den kommer att bestå av totalt sex avsnitt, avsnitten kommer vara avsevärt längre än normalt och inspelningarna drar igång nu i oktober. För att förhindra läckor kring det sista avsnittet kommer dem dessutom att spela in flera olika slut, vilket gör att endast seriens skapare kommer att veta vilket av de inspelade sluten som faktiskt dyker upp i finalavsnittet.
 
Det ryktas också om att inspelningarna kommer att pågå fram tills i augusti 2018, därefter drar det omfattande efterarbetet med alla specialeffekter igång - vilket bör innebära att premiären som tidigast lär hamna någonstans i början av 2019.
 
Även fast vi fortfarande är långt ifrån den nya säsongen och inspelningarna inte ens har hunnit dra igång än, gick HBO igår kväll ut med en riktigt god nyhet. Nämligen namnen på den sista säsongens regissörer. EW rapporterar att de blir: Miguel Sapochnik, David Nutter samt seriens båda skapare, D.B. Weiss och David Benioff.
 
 
Sapochnik och hans team ligger bakom några av de allra mest omtyckta och ambitiösa avsnitten av "Game of Thrones" hittills; "Battle of the Bastards" (ett avsnitt som gav honom en Emmyvinst), "The Winds of Winter", "The Gift" samt tokhyllade "Hardhome".
 
David Nutter har regisserat ett annat av seriens allra mest hyllade avsnitt, "The Rains of Castamere" eller "The Red Wedding"-avsnittet som det också kallas... samt "Mhysa", "The Dance of Dragons", "Mother's Mercy" (för vilken han vann en Emmy), "The Old Gods and the New" samt "A Man Without Honor".
 
 
Förhoppningsvis innebär detta att vi har (minst) ett fantastiskt krigsavsnitt att se fram emot från Sapochnik och hans team, med tanke på vad de lyckats filma i "Battle of the Bastards" och "Hardhome". David Nutter som i "The Rains of Castamere" hade ihjäl några av seriens mest populära karaktärer, är också den som dödade Jon Snow i säsongsfinalen av den femte säsongen i "Mother's Mercy" - när det offentliggörs vilket/vilka avsnitt han har tilldelats är det dags att börja oroa sig för dina favoriter.
 
Även om HBO inte gick ut med vem som kommer att få regissera vilket specifikt avsnitt, eller hur många avsnitt varje regissör kommer att få ta sig an - så har en källa inom produktionen sagt att det blir skaparna David Benioff och D.B. Weiss som kommer att ta sig an det allra sista avsnittet.
 
Vad tycker du om valet av regissörer till den sista säsongen av "Game of Thrones"? Finns det någon annan som du hellre hade sett få chansen när det har blivit dags att knyta ihop "Game of Thrones"-säcken en gång för alla? 
| 26 september 2017 23:55 |