Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 augusti 2017 | 15:00

Sista säsongen av "Game of Thrones" börjar spelas in i oktober

Nikolaj Coster-Waldau, mest känd som Jamie "Kingslayer" Lannister, har ställt upp på flera intervjuer under den senaste tiden.
Den åttonde säsongen av "Game of Thrones" börjar spelas in i oktober, avslöjar Nikolaj Coster-Waldau i en intervju med Collider.
 
"Jag visste vad som skulle hända under de tre första säsongerna. Därefter har jag fått veta en säsong i taget. Man får manusen en dryg månad innan vi börjar spela in, efter det vet du vad som kommer hända under den nya säsongen. Men, jag vet fortfarande inte vad som kommer hända nästa säsong. Vi börjar spela in i oktober, så kanske får jag läsa dem om några veckor. Jag är väldigt nyfiken!"
 
HBO har försökt att lura fansen tidigare, vi kan med andra ord aldrig lita helt på vad någon ur produktionen säger. Men om det stämmer att Nikolaj vet allt som kommer hända under den sjunde säsongen, samt går och väntar på manuset inför den sista - så lär han åtminstone överleva de kommande två avsnitten av säsong sju.
 
Det finns däremot ingen anledning att tvivla på påståendet om att inspelningarna inför den sista säsongen drar igång i oktober. Med tanke på att den sista säsongen lär utspela sig till stor del i snö så behöver de köra igång så fort snön börjar falla.
 
Det är fortfarande oklart när den sista säsongen kommer att ha sin premiär, vissa menar att vi kan få vänta tills 2019 innan de sista avsnitten görs tillgängliga. Med en inspelningsstart i oktober och "endast" sex avsnitt, så är möjligheten för en 2018-premiär fortfarande levande i allra högsta grad.
 
Jag vågar däremot lova att de inte blir någon april-premiär under 2018, med tanke på att säsong sju och åtta i så fall skulle tävla mot varandra under Emmygalan 2018.
 

Det finns bara en hackersäker lösning

 
 
I en annan intervju, med Entertainment Weekly, berättade Nikolaj om hur försiktiga de varit med att manusen inte ska kunna läcka ut. Ändå har både manus och hela avsnitt letat sig ut under den pågående säsongen.
 
"Jag tror faktiskt att vi kommer att få gå tillbaka till att få handlevererade manus. Uppkopierade buntar med papper, istället för att köra det digitalt över e-mail. Det verkar inte finnas något annat sätt att förhindra läckor av det här slaget, under de kommande åren."
 
Nu återstår det bara att se om någon av de där buntarna av uppkopierade manus hamnar på villovägar. Oavsett vilket så är vi många som ser fram emot den sista och avslutande säsongen av "Game of Thrones" - det är därför en glädjande nyhet att de snart ska sätta igång med inspelningarna igen!
 

Läs också: Vad var det egentligen för brev som Arya hittade i "Game of Thrones"?

| 19 augusti 2017 15:00 |