Serie

Skribent

Alexander Kardelo

23 augusti 2016 | 12:00

Kan ”Game of Thrones” få ett lyckligt slut?

Kit Harington hoppas det - men först kommer det bli rejält mörka tider för karaktärerna i Westeros.
Slutet på HBO:s mastodontserie är nära. Två säsonger på totalt 13 avsnitt återstår. Även om veckorna med ”Game of Thrones” hör till höjdpunkten på året för alla fans, lär det bli ett bitterljuvt återseende när man vet att finalen är i sikte. Jobbiga tider väntar även för seriens karaktärer.

I en intervju med Hollywood Reporter spekulerar Kit Harington kring vad som väntar i säsong 7 nästa sommar:

- Jag har inte läst några manus så det här är bara mina gissningar. Men jag tror det blir väldigt ruggigt innan det någonsin kan bli ett gott slut. Om det nu finns någon slags seger eller ett vinnande ögonblick för Jon Snow och alla andra, så kommer det bli väldigt mörkt innan det blir bättre. 

- Jag tror att vi kommer få se White Walkers och de dödas armé visa sin fulla makt. Det kommer bli spännande att se. Jag vet inte vad det kommer innebära. Men hela grejen att ”vintern är här” lär bli dåliga nyheter för alla. 

Visst, det är bara gissningar, men när de kommer direkt från en av seriens största skådespelare så är det värt att lyssna på.

Någon som däremot har läst de nya manusen är Maisie Williams. Och det var många känslor som ville ut i Twitter-flödet:

”Läste just klart säsong 7. S— gets REAL. Förbered er redan nu. Stryk det, inget kan förbereda er. Holy BALLS", skriver skådisen bakom Arya Stark.

Författaren George R.R. Martin har mer eller mindre avslöjat vilka fem karaktärer som överlever till slutet av "Game of Thrones". Iallafall enligt hans plan för de ännu oskrivna sista böckerna.

Vad tror ni - kan serien någonsin få ett lyckligt slut? Vad hoppas ni få se i de sista säsongerna? 
| 23 augusti 2016 12:00 |