Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

11 juli 2016 | 11:00

Enligt George R.R Martin överlever dessa 5 karaktärer till slutet av "Game of Thrones"

Om författaren inte har ändrat sig sedan ett gammalt brev till förlaget 1993, kan detta vara spoilers inför slutet på "Thrones".
Ett gammalt brev som skickades från författaren George R.R Martin till förlaget inför pitchen av "Game of Thrones" har offentliggjorts och nu spekuleras det i vad innehållet kan ha för betydelse för karaktärernas överlevnad framöver i serien såväl som boken.

Brevet är från 1993 och författarens planer på vilka han tänker låta leva och döda kan ha ändrats mycket fram och tillbaka sedan dess: till exempel var böckerna tänkta som en trilogi, på den här tiden. Men tänk om det fortfarande stämmer, då? Så här lyder stycket som Tech Insider publicerar:

- Fem centrala karaktärer kommer att klara sig genom samtliga tre volymer, men de kommer att växa upp från barn till vuxna och förändra världen och sig själva i processen. På sätt och vis är min trilogi nästan en generationssaga i och med att den förtäljer dessa fem karaktärers livsberättelser: tre män och två kvinnor. De fem huvudkaraktärerna är Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen och tre av Winterfell-barnen, nämligen Arya, Bran och oäktingen Jon Snow.

Så där har vi det: dessa fem kommer mest troligt att överleva till slutet. Men vad betyder det för resten?

Mest förvånande är det att Sansa inte är med på listan. Efter allt skit hon har behövt ta genom de första fem säsongerna, har hennes lycka bara precis börjat vända i säsong 6 och fansen förväntar sig en stor revansch från hennes sida. Återerövringen av Winterfell skulle i så fall bara vara början.

Å andra sidan behöver listan inte betyda någonting längre. I samma brev avslöjas nämligen att George R.R Martin hade flera andra planer i åtanke för karaktärerna som aldrig blev verklighet i varken böckerna eller TV-serien. Till exempel skriver han att Arya skulle åka direkt tillbaka till Winterfell efter Ned Starks halshuggning och att Sansa skulle föda Joffreys barn. Då detta är långt ifrån sanningen idag, behöver inte listan på de fem överlevarna vara aktuell längre heller.

Vilka fem karaktärer hoppas du överlever böckerna/serien ut?
| 11 juli 2016 11:00 |