Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 mars 2020 | 10:30

Kommer fler biofilmer bli drabbade av coronaviruset?

Fans av "Black Widow och "Fast & Furious 9" behöver inte vara oroliga (än).
Tidigare i veckan valde MGM att flytta premiären av Bond-filmen "No Time to Die" från april till november. Det där viruset som ni kanske hört talas om har slagit igen 70.000 biografer i Kina, och man väljer alltså det säkra före det osäkra. Speciellt när Asien står för en stor del av biopubliken för många av Hollywoods storfilmer.

Frågan är förstås om andra studios väljer att gå samma väg, och lyfter sina vårfilmer ur biotablån. Men vi behöver inte vara oroliga - än, iallafall.

Deadline har frågat runt och konstaterar att Disney är säkra på att de inte ska ändra på "Black Widow"-premiären (29 april i Sverige), och Universal står också fast vid "Fast & Furious 9" (22 maj). Likaså planerar Warner Bros att släppa "Wonder Woman 1984" i början av juni utan förhinder.

IGN meddelar också att animerade "Scoob!" och "Svampbob: Svamp på rymmen" släpps som förväntat i maj... så det känns ju tryggt att veta.

Men först nu i mars lär vi få se hur coronapaniken påverkar biosiffrorna för filmer som exempelvis Pixars "Framåt" (biopremiär idag) och Disneys "Mulan", som är för nära inpå för att bli flyttade.
| 6 mars 2020 10:30 |