Skribent

Alexander Dunerfors

20 september 2012 | 10:15

Kan du hålla dig vaken genom 80 timmars film?

Den 16 november kl 16.00 sparkar årets mästerskap i filmtittning igång. 18 lag á tre personer i Sverige, Norge och Danmark tävlar om vem som kan titta på film längst - oavbrutet!

Tävlingen äger rum i 18 hemelektronik-butiker runtom i landet. De 18 lagen placeras i varsitt demorum som är minibiografer fyllda med utrustning av hög kvalité för att säkerställa att deltagarna får den bästa upplevelsen av ljud och bild. Allt de behöver göra för att vinna är att hålla sig vakna så länge som möjligt.

Förra året tog Rikard, Joakim och Johan från Växjö hem segern. I tre dygn, 8 timmar och 55 minuter lyckades de hålla sig vakna.

Skandinaviska mästerskapet i filmtittande 2012 arrangeras av Hi-Fi Klubben i samarbete med Discovery Channel och SF Film. I år har deltagarna chans att vinna priser till ett värde av 75.000 kronor och en resa till Hollywood. Nytt för i år är samarbetet med Discovery Channel som kommer att göra en dokumentärfilm om mästerskapet där en känd Hollywoodstjärna (som tills vidare hålls hemlig) deltar.

Ta chansen att försvara den svenska titeln: anmäl dig här senast 23 september. Det är ännu inte klart hur pass uppiggande titlar som kommer att visas.

Hur många timmars film har du klarat av som mest? Kommentera nedan.

| 20 september 2012 10:15 |