Skribent

Alexander Dunerfors

25 november 2011 | 17:01

Kan du göra film på 60 sekunder?

Historiens snabbaste filmpris, Done in 60 Seconds, är tillbaka för femte året i rad på Jameson Empire Awards. Du har bara en minut på dig! Det är öppet för bidrag så fatta tag i kameran och börja filma.

Jameson och Empire söker återigen efter supertalangfulla filmfans och framtida regissörshopp för att delta i deras årliga amatörfilmtävlingen - Done in 60 Seconds. Vinnaren tilldelas pris på den glamorösa och stjärnspäckade Jameson Empire Awards i London den 25 mars 2012.

Kevin Spacey på 2011 års Jameson Empire Awards.

Det är enkelt att delta! Ta din favoritfilm från valfri genre, skala ner den till grunden och återskapa mästerverket på en minut. Vilken film du än väljer, och hur du än vill göra om den, får den inte vara längre än 60 sekunder. Du har en minut på dig att bekämpa skurken, få tjejen och rida iväg mot solnedgången, så vad väntar du på? Samla ihop polarna, sätt igång kameran och börja spela in den kortaste av kortfilmer! 

Filmnördar från hela världen tävlar mot varandra med sina hemmagjorda minut-mästerverk. När du är klar med förberedelserna, inspelningen och klippningen, laddar du upp din film på JamesonEmpireDISS.com. Årets inkomna bidrag kommer också att publiceras på Done in 60 Seconds Youtube-kanal, där publiken får se och rösta på inkomna filmer från hela världen. 

När Sveriges nomineringar har valts ur den 3 februari 2012, flygs de över till London för att tävla i den internationella finalen den 23 mars, där en kändispanel till slut väljer ut de fem bästa bidragen från hela världen. 

Två dagar senare får finalisterna besöka Jameson Empire Awards, där vinnaren till slut koras och får chansen att mingla och dela scen med några av filmvärldens största namn.

Årets nominerade till Done n 60 Seconds kom från världens alla hörn.

2011 års nomineringar kom från Kazakstan, Turkiet, Chile, Sverige och Nederländerna. Filmvalen sträckte sig från årets succéer som "The Social Network" och "Inception" till klassikerna "Aliens", "Hajen" och "Exorcisten". 

- Förra årets vinnare var helt enkelt fantastisk, och vi är så nyfikna på att se vilka talanger som kommer fram under 2012 års Done in 60 Seconds, säger Mark Dinning, redaktör på Empire Magazine. 

Årets vinnare, Maeve Stam från Nederländerna, imponerade på juryn med sin tokroliga lågbudgettolkning av "127 timmar" i kontorsmiljö. Hennes pris delades ut av Chris O'Dowd och Neil Marshall.

I år hoppas Jameson och Empire på ännu fler smarta, roliga och kreativa bidrag från en större del av världen (och ärligt talat, är det inte dags för en svensk vinnare nu?).

Keira Knightley, Gary Oldman, Colin Firth och Noomi Rapace fanns bland vinnarna på Jameson Empire Awards 2011.

Jameson Empire Awards delas årligen ut till de filmer och filmpersonligheter som tidningen Empires läsare har röstat fram. Av många inom filmbranschen ses galan som filmårets roligaste händelse. 

För mer information om tävlingen Done in 60 Seconds, och för att skicka in ditt bidrag, besök JamesonEmpireDISS.com.

Sista tävlingsdag är 20 januari 2012.

Se Maeve Stams vinnarfilm här:

| 25 november 2011 17:01 |