Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

19 februari 2014 | 17:01

Kal Penn till "Breaking Bad"-skaparens nya serie

Den förre TV-doktorn återförenas med "House"-skaparen David Shore i dennes och Vince Gilligans nya krimserie "Battle Creek".

Penn är den förste skådespelaren som är klar för CBS högprofilerade "Battle Creek", skriver Deadline. Redan 2002 hade Vince Gilligan idén för serien färdig men det är först nu, efter Gilligan avslutat "Breaking Bad", som han med David Shores hjälp fått rätt fason på manuset.

"Battle Creek" kretsar kring en kriminalare och en FBI-agent som har väldigt olika syn på saker men som måste samarbeta för att rensa upp bland slöddret på gatorna. Kal Penn spelar en annan utredare som till en början är skeptisk till den nyanlände FBI-agenten.

Kal Penn blev ett känt TV-namn via sina två säsonger som doktor Kutner i "House" innan han hoppade av för att börja jobba för Vita huset. Han har också dykt upp i komediserier som "We Are Men" och "How I Met Your Mother". För biopubliken är han förmodligen mest bekant för "Harold & Kumar"-filmerna.

Både Gilligan och Shore kommer fungera som exekutiva producenter, Shore är dessutom seriens showrunner. "Battle Creek" har premiär i höst.

| 19 februari 2014 17:01 |