Harold and Kumar go to White Castle 2004

Äventyr Komedi
USA
88 MIN
Engelska
Harold and Kumar go to White Castle poster

Synopsis

Harold och Kumar är två ambitiösa unga amerikaner. De representerar de förenade staternas stolta framtid. De är för fula för att få tjejer, de röker för mycket hasch, men när de sitter framför TV:n hittar de äntligen meningen med livet: De ska ha en god och saftig hamburgare från White Castle! Där börjar äventyret i New Jersey, och på vägen har de många olika upplevelser och lär sig lite om meningen med livet.
Ditt betyg
2.9 av 526 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Johan Lindström

1 januari 2008 | 00:00

Dude, where's my hamburger?

Regissören till “Dude Where´s my car?” kör på samma tema som tidigare, fast denna gång är huvudrollsinnehavarna på jakt efter hamburgare istället för en bil. Det är återigen lika bagatellartat, dumt och pårökt som förra gången.

Harald och Kumar är två polare som är ganska så trötta på sina tråkiga liv. En kväll får de båda ett väldigt sug efter hamburgare från snabbmatskedjan White Castle. Därför beger dom sig iväg på en resa sent på kvällen för att stilla sitt vilda begär. Men resan blir inte lika lätt som planerat och det blir en natt full av oväntade händelser som ingen av dom två någonsin varit i närheten av tidigare.

Filmen vet sin publik och siktar därefter, det är lågt och dumt. Men å andra sidan så är det precis vad man förväntar sig av den här typen av ungdomsfilmer. Närmast till hands att jämföra filmen med är ”Road Trip” som kom för några år sedan men upp till den standarden når aldrig ”Harold And Kumar…”. Känns konstigt att säga det men ofta så blir det alldeles för överdrivet och skämten blir så pass låga att dom aldrig lyckas framkalla de där riktiga skratten.

Trots att filmen egentligen handlar om ingenting så är den ibland ganska så charmig och båda huvudrollsinnehavarna fungerar bra tillsammans. Om Harold och Kumar fick sina hamburgare eller inte avslöjas inte här, men nyligen så blev det klart för en uppföljare. Undrar vad grabbarna är på jakt efter då?

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Harold and Kumar go to White Castle
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu