Harold and Kumar go to White Castle (2004)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Harold och Kumar är två ambitiösa unga amerikaner. De representerar de förenade staternas stolta framtid. De är för fula för att få tjejer, de röker för mycket hasch, men när de sitter framför TV:n hittar de äntligen meningen med livet. De ska ha en god och saftig hamburgare från White Castle! Där börjar deras äventyrs resa i New Jersey, för att hitta hamburgare. På vägen har de många olika upplevelser och lär sig en sanning om meningen med livet.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HAROLD AND KUMAR GO TO WHITE CASTLE

Dude, where's my hamburger?

Regissören till “Dude Where´s my car?” kör på samma tema som tidigare, fast denna gång är huvudrollsinnehavarna på jakt efter hamburgare istället för en bil. Det är återigen lika bagatellartat, dumt och pårökt som förra gången.

Harald och Kumar är två polare som är ganska så trötta på sina tråkiga liv. En kväll får de båda ett väldigt sug efter hamburgare från snabbmatskedjan White Castle. Därför beger dom sig iväg på en resa sent på kvällen för att stilla sitt vilda begär. Men resan blir inte lika lätt som planerat och det blir en natt full av oväntade händelser som ingen av dom två någonsin varit i närheten av tidigare.

Filmen vet sin publik och siktar därefter, det är lågt och dumt. Men å andra sidan så är det precis vad man förväntar sig av den här typen av ungdomsfilmer. Närmast till hands att jämföra filmen med är ”Road Trip” som kom för några år sedan men upp till den standarden når aldrig ”Harold And Kumar…”. Känns konstigt att säga det men ofta så blir det alldeles för överdrivet och skämten blir så pass låga att dom aldrig lyckas framkalla de där riktiga skratten.

Trots att filmen egentligen handlar om ingenting så är den ibland ganska så charmig och båda huvudrollsinnehavarna fungerar bra tillsammans. Om Harold och Kumar fick sina hamburgare eller inte avslöjas inte här, men nyligen så blev det klart för en uppföljare. Undrar vad grabbarna är på jakt efter då?

Johan Lindström Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Relaterade filmer