Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 maj 2020 | 22:55

”Jurassic World: Dominion” lägger grunden för fler filmer

Den tredje ”Jurassic World”-filmen är inte slutet på en trilogi - snarare början på en ny era.
Det blir många fler ”Jurassic”-filmer, om Universal får som de vill. Men istället för instänga dinosaurier i en lyxig nöjespark kommer de få härja fritt ute i världen.

Producenten Frank Marshall berättar för Collider att man hoppas den kommande ”Jurassic World: Dominion” ska lämna dörren öppen för nya kapitel. På frågan om filmen blir den avslutande delen, svarade han:

- Nej. Det är början på en ny era (…) Dinosaurierna finns nu på land mitt bland oss, och de kommer vara där ett tag, hoppas jag.

I slutet av ”Jurassic World: Fallen Kingdom” såg vi hur de förhistoriska bestarna tog sig ut i det fria för första gången på 65 miljoner år. Förra hösten släppte Colin Trevorrow kortfilmen ”Battle at Big Rock” som visade hur världen kan se hur med dinosaurier mitt bland oss. Det är även Trevorrow som regisserar ”Dominion”, med planerad biopremiär sommaren 2021.

Hur ”Jurassic”-filmserien fortsätter längre fram återstår att se. Kanske blir det dags att fortsätta på historien i ännu en trilogi?

Klart är iallafall att den nya filmen samlar alla fansens favoriter, som Jeff Goldblum, Sam Neill och Laura Dern från de första ”Jurassic Park”-filmerna, samt Chris Pratt och Bryce Dallas Howard från de senaste. Mycket att se fram emot alltså, och det ryktas även om en tv-serie.
| 22 maj 2020 22:55 |