Film

Skribent

MovieZine

1 juli 2022 | 09:00

”Jurassic Park” inleder årets Sommarbio

Idag släpps årets program till Sommarbio i Rålambshovsparken i Stockholm. Sommarklassikern är tillbaka och det är publiken som valt filmerna.
Colin Trevorrows ”Jurassic World Dominion” går som tåget på biografer runtom i Sverige. Nu presenteras filmens företrädare, Spielberg-klassikern ”Jurassic Park” (1993), som öppningsfilm till årets Sommarbio i Rålambshovsparken.
 
Idag släpps programmet till Stockholm filmfestivals Sommarbio, en efterlängtad sommarhändelse för många, som sedan starten år 1991 blivit Europas största utomhusbio. Det är en kärlek som står sig och där stockholmarna visar sin förtjusning både till filmen och naturen.
 
I augusti får publiken äntligen komma tillbaka till Rålis, utan restriktioner för första gången sedan 2019. Årets tema är ”Publikens favoriter” - Stockholms filmfestival bad publiken under våren att lista sina favoritfilmer de ville se på Sommarbio, och efter mer än 300 inskickade förslag är programmet nu äntligen satt. De framröstade filmerna är en blandning av olika genrer och teman, alla uppskattade filmklassiker.
 
 

Årets filmer på Sommarbio 2022 är:

 
Onsdag 17 augusti - ”Jurassic Park” av Steven Spielberg
Torsdag 18 augusti - ”Amelie från Montmartre" av Jean-Pierre Jeunet
Fredag 19 augusti - ”Alien” av Ridley Scott
Lördag 20 augusti - ”The Matrix” av Lana Wachowski & Lilly Wachowski 
Söndag 21 augusti - ”Spirited Away” av Hayao Miyazaki
 
- Vi är otroligt glada att vara tillbaka i fina Rålis och att få bjuda sommarpubliken på denna filmfest under bar himmel. För att fira en av sommarens höjdpunkter för filmälskare har vi bjudit in publiken att välja årets filmer. Det blev en härlig blandning av kultklassiker, japansk anime och rymdskräck, säger Beatrice Karlsson, programchef.
 
Stockholm filmfestivals Sommarbio startar onsdagen 17 augusti och evenemanget är helt gratis för alla.
| 1 juli 2022 09:00 |