Film

Skribent

MovieZine

19 april 2022 | 13:00

Julia Roberts i sin första romantiska komedi på 20 år

Gör comeback i genren som gjorde henne till en av våra största filmstjärnor.
Filmer som "Pretty Woman" och "Min bäste väns bröllop" gjorde Julia Roberts till en av 90-talets stora romcom-stjärnor, matchad kanske enbart av Meg Ryan. Nu har skådespelerskan med det stora leendet lyckats hålla sig borta från genren i två decenniers tid, förutom småroller i filmer som "Mother's Day".
 
I en ny intervju förklarar Roberts varför det inte blivit några fler huvudroller i genren - hon har väntat på den rätta. Historien, alltså.
 
- Folk missuppfattar den långa tiden som gått som att jag inte vill spela in romantiska komedier. Om jag hade läst något på samma nivå som "Notting Hill", eller lika galet kul som "Min bäste väns bröllop", så skulle jag göra det, säger hon till New York Times
 
Clooney och Roberts har jobbat ihop flera gånger tidigare, bland annat i "Ocean's Twelve".
 
Fullt upptagen med att vara mamma har Julia Roberts också försökt välja mer meningsfulla och utmanande film- och tv-roller. Goda nyheter dock: hon återvänder till romcom-världen senare i år med "Ticket to Paradise". På hennes egen begäran spelar hon mot George Clooney:
 
- Jag läste och tänkte: "Katastrof, för det kommer bara funka med George Clooney". Men vi hade tur för George tyckte att det bara skulle funka med mig. På något vis hade vi båda möjligheten och så gjorde vi filmen, berättar Roberts och tillägger:
 
- Jag älskar att skratta och vara rolig. Det släpper loss endorfiner. Ett nöje att jobba i den sandlådan. Det var längesen. 
 
Härnäst ser vi henne i tv-serien "Gaslit" som handlar om Watergate-skandalen. Den får premiär på Viaplay 24 april.
| 19 april 2022 13:00 |