Film

Skribent

MovieZine

24 december 2021 | 14:00

Julens streaming: Disney, Beck och jordens undergång

Disney-musikalen ”Encanto”, en ny Beckfilm på C More och stjärnspäckade Netflix-satiren ”Don’t Look Up” är några av helgens stora streamingsläpp.
Natta barnen, duka av julbordet och slå dig ned i tv-soffan. Det har du förtjänat! Julhelgens streamingutbud bjuder på en härlig återförening med Emily i Paris, svenskt drama om kungligheter och skandaler samt en stjärnspäckad komedi om apokalypsen. Låt MovieZine guida dig till veckans hetaste premiärer.

Emily in Paris - säsong 2 på Netflix
Bonjour! Har du saknat Lily Collins och hennes fashionabla liv i kärlekens huvudstad så är hon nu tillbaka med helt nya avsnitt. En passionerad natt med Gabriel visar sig ställa till med en del problèmes…

En kunglig affär - miniserie på SVT Play
Mixa ”Vår tid är nu” med ”Young Royals” och vad får du? SVT:s miniserie på fyra avsnitt berättar om den så kallade Haijby-affären (stor grej på 1930-talet) då kung Gustav V misstänktes för en kärleksaffär med en krögare. Sverrir Gudnason och Staffan Göthe gör huvudrollerna. Alla avsnitt finns nu att streama.
 
 
Rumble - film på Paramount+
I denna animerade värld är monsterfighter på stora arenor en populär underhållning. Här försöker tonåriga Winnie att följa i sin fars fotspår genom att träna en älskvärd underdog till att bli mästare. Nya filmen från Illumination fick aldrig biopremiär utan släpps direkt på Paramount+.

Encanto - film på Disney+
Vinterns stora Disneyfilm går direkt från bioduken ut på streaming. En perfekt liten julklapp för hela familjen, inslagen i ett oerhört vackert paket innehåller den svängiga sånger och ett budskap om hur olika släktingar kan vara, och att det är helt okej. Lär känna Disneys knasigaste familj (och upptäck varför de inte talar om Bruno). 
 
 
Beck: Ett nytt liv - film på C More
Den nya Beckfilmen är den 43:e i ordningen med Peter Haber tillbaka i tjänst. Den här gången leder en död kropp Beckgruppen till hotfulla danskar som kan ha ett gängkrig på gång. Premiär på juldagen.

Being the Ricardos - film på Prime Video
Nicole Kidman och Javier Bardem i en ny film av Aaron Sorkin? Sign me up! Kidman spelar Lucille Ball, en stor sitcomstjärna på 1950-talet känd från tv-serien ”I Love Lucy”. Här får vi följa med bakom kulisserna på den ikoniska serien.

The Silent Sea - seriestart på Netflix
Har ”Squid Game” fått upp ditt intresse för välproducerade serier från Sydkorea, så kanske ”The Silent Sea” kan bli nästa binge. Det vankas spännande sci-fi-äventyr om astronauter på ett farligt uppdrag i rymden. 
 
 
Don’t Look Up - film på Netflix 
Stjärnspäckat är bara förnamnet när Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio och Meryl Streep möts i en komedi om… jordens undergång? ”Vice”-regissören Adam McKay gör satir av samtiden, där varje kris blir en meme och presidenter säger de tokigaste saker. Missa inte en av årets mest underhållande Netflixfilmer.

Ligga - seriestart på Discovery+
Clara Henry och ”Skam”-stjärnan Ulrikke Falch möts i en ny komediserie om relationer och dejting, och två vänner som frågar sig: kan sex bota hjärtesorg? ”Ligga” får premiär 25 december.
 
Vad streamar du i jul? Kommentera gärna.
| 24 december 2021 14:00 |