Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 mars 2015 | 20:00

Joss Whedon: "Vår Quicksilver blir väldigt annorlunda"

Regissören till "Avengers: Age of Ultron" är inte glad över att X-Men hann före.
I april är Avengers tillbaka på bioduken med några nya förmågor i teamet. En av dem är silverhårige Quicksilver, spelad av Aaron Taylor-Johnson. I Marvels serietidningar heter han egentligen Pietro Maximoff, och har sin snabbhet som superkraft.

Och om detta låter bekant så är det för att Evan Peters spelade samme karaktär i "X-Men: Days of Future Past" förra sommaren. 

- Det är ett unikt scenario, säger Marvel Studios producent Kevin Feige till Buzzfeed.

- Det var den enda karaktären som det kunde hända med, och det hände. Vi visste att de skulle baseras på olika tolkningar av Quicksilver genom åren, så det är som om de vore olika karaktärer.Joss Whedon planerade att använda Quicksilver i "Avengers: Age of Ultron" redan innan 20th Century Fox avslöjade sina X-Men-planer. Komplicerade rättigheter mellan två konkurrerande filmstudios gjorde att det aldrig kom på tal att använda samma skådespelare.

- Jag tror att det finns utrymme för mer än en Quicksilver. Men nä, jag var inte nöjd, berättar Whedon.

- Det kom dessutom en hel säsong av "The Flash" innan min film. Men vad Aaron gör är så väldigt annorlunda mot vad ni såg innan, så jag tror att vi klarar oss.

I Fox-producerade "X-Men: Days of Future Past" antyds det, om än diskret, att Magneto är Quicksilvers far. I Marvel Studios "Avengers: Age of Ultron" får vi däremot möta hans syster Scarlet Witch, spelad av Elizabeth Olsen.Kuriosa: Evan Peters och Aaron Taylor-Johnson spelade bästa vänner i en annan superhjältefilm, "Kick-Ass" från 2010.

Vem tror ni passar bättre som Quicksilver? Kommentera nedan.
| 30 mars 2015 20:00 |