Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 november 2022 | 15:00

Josh Duhamel spelar huvudrollen i spelet "The Callisto Protocol"

Den 2 december släpps skräckspelet "The Callisto Protocol", som utspelar sig på en av Jupiters månar som invaderats av ett fruktansvärt virus.
Den 2 december släpps skräckspelet "The Callisto Protocol" till Playstation, Xbox och PC, som är utvecklat av den tidigare "Dead Space"-regissören Glen Schofield och hans studio Striking Distance Studios.
 
Spelet utspelar sig på rymdfängelset Black Iron Prison på en av planeten Jupiters månar långt in i framtiden, där Jacob Lee som spelas av Josh Duhamel (känd från "Jupiter's Legacy", "Transformers" och "Love, Simon").
 
Här måste han överleva efter att fångarna blivit infekterade av en märklig sjukdom, vilket förvandlar dem till fruktansvärda monster. Spelet ska vara oerhört groteskt och våldsamt, så pass att den japanska byrån för åldersmärkning CERO valt att inte släppa spelet i landet.
 
Nu har en tv-reklam dykt upp för spelet, där vi får se Josh Duhamel undersöka den fruktansvärda månen. Visst verkar det läskigt?
 
 
 
Utvecklingen av "The Callisto Protocol" har varit kopplat till en del kontroverser, som att regissören Glen Schofield tweetade positivt om hur överdrivet hårt studion arbetat på spelet, vilket han senare bad om ursäkt för och svarade att det inte är något som "händer i vårt nästa projekt eller något framtida projekt".
 
Det har även fått ta emot en del kritik för att vissa dödsanimationer är låsta bakom betalväggar.
 
Här på MovieZine kan du läsa recensionen av "The Callisto Protocol" samma dag som spelet släpps, alltså den 2 december.
 
Ser du fram emot "The Callisto Protocol"?
| 28 november 2022 15:00 |