Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 mars 2016 | 09:45

Joseph Gordon-Levitt hoppar av ”Sandman”

Jobbade i två år på Neil Gaiman-adaptionen: "Vi kom inte överens om vad som gjorde Sandman så speciell."
Joseph Gordon-Levitt har lämnat filmatiseringen av ”Sandman”. Skådespelaren berättar via Facebook att han inte kom överens med studion New Line om hur Neil Gaimans verk borde adapteras.

- Som ni vet gjorde jag och David Goyer en producent-deal med Warner Brothers för ett tag sen. Neil Gaiman själv kom ombord som exekutiv producent, vi anlitade den fantastiske Jack Thorne som manusförfattare, och vi började det ambitiösa arbetet med att adaptera en av de mest älskade och banbrytande titlarna i serietidningsvärlden. Jag var nöjd med vårt arbete, även om vi hade långt kvar att gå.

Nyligen flyttade Warner Bros hela sitt katalog av Vertigo Comics-titlar till dotterbolaget New Line, som inte verkar dela samma vision för filmen. JGL skriver:

- Jag insåg för några månader sen att New Line och jag inte var eniga om vad som gör Sandman speciell, och vad en filmatisering kunde och borde vara. Så tyvärr har jag bestämt mig för att avlägsna mig från projektet. Jag önskar dem lycka till när de går vidare med filmen.

Neil Gaimans ”Sandman” trycktes i 75 nummer med start 1989. Berättelserna följer Dream och hans bröder och systrar - Death, Desire, Despair, Delirium, Destruction och Destiny - också kända som The Endless.

Joseph Gordon-Levitt har jobbat med "Sandman" sedan hösten 2013. Han var tänkt att producera, regissera och möjligen spela huvudrollen.

Den som väntat på en filmatisering kan sova lugnt - New Line går vidare med filmen även utan Gordon-Levitt. Tidigare i veckan skrev Hollywood Reporter att manusförfattaren Eric Heisserer ("A Nightmare on Elm Street") har anlitats för att skriva en ny version av filmen, som kan bli en trilogi.

Har du läst "Sandman"? Vem skulle passa att ta över efter Gordon-Levitt? Kommentera nedan.
| 6 mars 2016 09:45 |