Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

31 augusti 2016 | 11:30

Joseph Gordon-Levitt försvarar "The Dark Knight Rises"-slutet

"Jag tycker att det är ett perfekt slut på historien."
Joseph Gordon-Levitt är just nu aktuell som huvudrollen i Oliver Stones visselblåsardrama "Snowden", som handlar om Edward Snowdens kamp mot övervakningssamhället. Biopremiär blir den 16:e september. Under en pressdag för filmen fick han dock svara på en fråga om något helt annat, nämligen vad han egentligen tycker om det omdebatterade slutet på "The Dark Knight Rises" där hans karaktär hittar Batmans grotta. Och han passade då också på att pika Marvel lite.

- Jag vet att vi alla är vana vid Marvels filmer nu, som bara är en ändlös serie. De har inte riktigt en början, en mitt, och ett slut. Men jag tror att Nolan verkligen tänkte på "The Dark Knight Rises" som en avslutning, och det går i linje med det här temat som går igenom alla tre filmer och som får sin avslutning i ögonblicket när han säger att Batman är mer än en man. Batman är en symbol. Och att då låta den här andra mannen, som inte är Bruce Wayne, på något sätt bli Batman i slutet på trilogin, jag tycker att det är ett perfekt slut på historien.

Personligen tyckte jag att "The Dark Knight Rises" var en enda röra av ologiska beslut och töntiga one-liners, vad tyckte du?
| 31 augusti 2016 11:30 |