Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 november 2022 | 12:00

Jonas Åkerlund gör film om punkrockaren GG Allin

Regissören bakom "Clark" och "Lords of Chaos" har hittat nästa kontroversiella figur att förära med en biopic.
Den svenske film- och musikvideo-regissören Jonas Åkerlund har hittat sitt nästa projekt, skriver Hollywood Reporter. Det är dags för en biopic om GG Allin, en provokativ punkrockare med sin storhetstid på 80-talet.
 
Kontroversielle Allin blev ökänd för sina vilda spelningar där han inte drog sig från att bajsa på scen. Ofta slutade det i kaos, våld och polisingripanden. Under flera år hotade han med att ta livet av sig under en av sina konserter.
 
Det låter som att en vild, drog- och spritdränkt dramatisering är att vänta, särskilt med tanke på vad Åkerlund brukar bjuda oss på - senast den rappa och härligt överdriva historien om bankrånaren Clark Olofsson. Men förhoppningsvis får också mörkret i GG Allins liv ta utrymme, med en respektfull skildring av missbruk och mental sjukdom.
 
 
- Det är exakt den typen av riktiga och råa historier jag letar efter. Filmen undersöker hur Kevin Allin blev GG. Punken var redan en genre som tänjde på gränserna, och just när den troddes vara död kom GG in på scenen blödande, pissande, och sjunkande mer än någon annan, säger Åkerlund och tillägger:
 
- Filmen handlar om en sjuk person som borde ha bett om hjälp.
 
Filmen med titeln "Live. Fast. Die." ska enligt producenter berätta om "vad som händer med en borderline-personlioghet när jakten på berömmelse överträffar talangen... när missbruk och psykisk ohälsa förblir oupptäckt och obehandlat... och när en fiktiv karaktär tar över en verklig persons liv".
 
Allin dog av heroinöverdos år 1993, vid 36 års ålder. (Enligt hans önskan begravdes han i en whiskyflaska.)
| 30 november 2022 12:00 |