Film

Skribent

Jakob Åsell

16 juli 2020 | 16:30

Jon Hamm klar för reboot av "Fletch"

"Mad Men"-stjärnan ger nytt liv åt Chevy Chases 80-talskaraktär.
Minns ni "Fletch"?
 
80-talet ringde nyss och påminde oss om Chevy Chases populära karaktär från VHS-komedierna "Fletch" (1985) och "Fletch är tillbaka" (1989). "Mad Men"-stjärnan Jon Hamm minns i alla fall, och nu står det klart att han gör sig redo att själv axla rollen som den rappkäftade nyhetsreportern från Gregory McDonalds böcker med en förkärlek för förklädnader och falska identiteter. En reboot av filmserien är på gång, baserad på den andra boken i serien, "Confess, Fletch".
 
Filmen kretsar kring en serie av mord där Irwin "Fletch" Fletcher, i en serie av galna händelser, råkar bli en av de huvudmisstänkta. I jakten på att bevisa sin oskuld får Fletch även i uppdrag att återfinna sin fästmös stulna konstsamling. Det låter med andra ord som ett uppdrag för "den enda mannen som byter sin identitet oftare än sina kalsonger"..
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Chevy Chase i originalfilmen "Fletch" från 1985.
 
"Superbad"-regissören Greg Mottola kommer att regissera nyversionen efter manus av Zev Borrow medan Jon Hamm både spelar titelrollen och producerar. Tidigare försök att återuppliva filmfranchisen, från såväl Kevin Smith som Zach Braff har gått i stöpet. Det återstår att se om Jon Hamm är rätt man för jobbet.
 
 

Läs även: Showtime lägger ned Jim Carrey-serien "Kidding"

| 16 juli 2020 16:30 |