Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

26 oktober 2019 | 06:00

”Joker” tar över som tidernas största barnförbjudna film

Gothams galna clown har besegrat Deadpool.
Från kontrovers och våldsdebatt till en fullkomlig biosuccé. ”Jokers” framfart på biograferna den här månaden har väl inte undgått någon, och nu kan Todd Phillips film räkna hem ett starkt rekord.

Med över 788 miljoner dollar i intäkter har ”Joker” just blivit tidernas största barnförbjudna (R-Rated) film. Den förväntas nå 800 miljoner idag, skriver Hollywood Reporter. Vi blir inte förvånade om den kliver över en miljard inom kort.

Det tidigare rekordet hölls av ”Deadpool”, som blev en lika överraskande hit under 2016. Fox-filmen med Ryan Reynolds hade tjänat ihop totalt 783 miljoner.
 
 
Framgångarna för filmer som ”Logan”, ”Deadpool” och nu ”Joker” borde kunna få studios att våga mer när det kommer till superhjältefilmer - att allt behöver inte vara barnvänligt för att gå hem hos en bred publik. Ironiskt nog har alla dessa filmer haft en kämpig väg mot bioduken. Det sägs att Warner Bros skar ner ”Jokers” budget till 55-70 miljoner, utan vidare förtroende för projektet.
 
 
Nu återstår det att se om Joaquin Phoenix hyllade prestation i det mörka DC-dramat kan bära "Joker" hela vägen till Oscarsgalan.
 
Tror ni att vi kommer få se fler barnförbjudna serietidningsfilmer?
| 26 oktober 2019 06:00 |