Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 juni 2022 | 07:00

”Joker 2” blir en musikal - med Lady Gaga som Harley Quinn!

Jo, du läste rätt. Uppföljaren till mörka ”Joker” byter genre och ger den galne skurken en medhjälpare.
Regissören Todd Phillips överraskade oss alla med sin mörka, Scorsese-doftande tolkning av Gotham Citys clown i ”Joker” från 2019. För uppföljaren planerar han återigen något oväntat. Vad sägs om ”Joker 2: The Musical”?
 
Månadens stora WTF-nyhet är att ”Joker: Folie à deux” ska bli... just det, en musikalfilm! Inte nog med det: Lady Gaga har sikte på rollen som Harley Quinn, skriver Hollywood Reporter.
 
 
Titeln folie à deux, ett begrepp som syftar på en mental störning som påverkar två eller fler personer, har redan fått fansen att spekulera i om Jokern ska få en partner-in-crime. Och spekulationerna stämde. Gaga (senast sedd i "House of Gucci") förhandlar just nu om rollen som den färgstarka galenpannan Harley, en version som dock existerar i ett annat DC-universum än Margot Robbies rollfigur i ”The Suicide Squad”.
 
Här bör man tillägga att varken Joaquin Phoenix eller Lady Gaga har skrivit på några avtal än, men det är nog bara en tidsfråga. Första ”Joker” blev en otippad megasuccé för Warner Bros med över en miljard dollar i intäkter och 11 Oscars-nomineringar, så nog har de pengar att spendera på tvåan. Och det är fint att se att Todd Phillips återigen verkar få fria händer att ta ut svängarna.
| 14 juni 2022 07:00 |