Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 augusti 2022 | 15:40

Johnny Depps nästa karriärsdrag: regisserar ny långfilm

Minns du att Depp debuterade som filmregissör redan för 25 år sen? Nu är det dags igen.
Skådespelaren Johnny Depp börjar sakta men säkert att återhämta sig från skandalerna och den omskrivna rättegången med exet Amber Heard. Och även om Hollywood-projekten dröjer så har Depp hittat ett och annat spännande jobb - i Europa.
 
Hollywood Reporter skriver att Depp ska regissera filmen "Modigliani", om den italienske konstnären Amedeo Modigliani. Han var en målare och skulptör som bodde i Paris, och historien följer honom år 1916, under 48 avgörande timmar som blev vändpunkten i Modiglianis liv och karriär.
 
- Jag är otroligt hedrad över att få berätta sagan om Modiglianis liv. Han levde ett hårt liv men segrade till slut - en universell och mänsklig historia som alla kan identifiera sig med, säger Depp i ett uttalande.
 

Al Pacino producerar "Modigliani"

 
Det är nog inte svårt att se hur även Depp, efter några tuffa år, kände sig lockad till berättelsen om mannen som övervann sina motstånd och gick segrande. Rollistan i "Modigliani" avslöjas inom kort - redan nu är det känt att Al Pacino är en av producenterna.
 
Vi skrev nyligen om hur Depp tog sig an ännu en knasig piratroll för ett tv-spel, och häromveckan släpptes bilden på honom som fransk kung i ett kommande kostymdrama.
 
Att se Depp bakom kameran istället för framför den känns kanske ovant för fansen. Men stjärnan debuterade som regissör redan år 1997 med dramat "The Brave", där han själv spelade mot legendaren Marlon Brando. Han har även regisserat kortfilmer och en del musikvideos åt exflickvännen Vanessa Paradis.
| 15 augusti 2022 15:40 |