Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2021 | 08:15

Johnny Depp talar ut: "Hollywood bojkottar mig"

Depp talar för första gången ut om de "absurda åren" sedan filmvärlden vände honom ryggen.
Hollywood vill inte längre ha något med Johnny Depp att göra. Det berättar filmstjärnan i sin första intervju sedan han förlorade ett rättsfall mot brittiska tidningen The Sun, som hade kallat honom för "hustrumisshandlare" i en rubrik. (Domstolen ansåg nämligen att artikeln var "mestadels sann".)

För inte så längesen var Depp fortfarande ett av Hollywoods hetaste namn. Sedan skandalerna med exfrun Amber Heard började dyka upp är det få som vill jobba med Depp, och häromåret fick han sparken från storfilmen "Fantastiska vidunder 3".

"Absurt", säger Depp till The Sunday Times och skyller Hollywoods agerande på medierna. "Hollywood bojkottar mig. En man, en skådespelare som hamnat i en otrevlig och stökig situation de senaste åren."

"Men jag är på rätt spår för att ställa allt tillrätta, saker kommer komma fram i ljuset", tillägger han.
 
 
Alla har dock inte vänt Depp ryggen. Filmfestivalen i San Sebastian har beslutat att tilldela Johnny Depp hederspriset Donostia Award. Han kommer även att hedras på tjeckiska festivalen Karlovy Vary senare i år. Och han är tacksam för fansens stöd: "De har alltid varit mina arbetsgivare. Jag är stolt över dem, för de är de som säger sanningen. De förmedlar sanningen som inte kommer fram i mainstream-media".

Närmast är han aktuell som krigsfotograf i dramat "Minamata", och han meddelar i intervjun att han ser fram emot sina kommande filmer.
| 16 augusti 2021 08:15 |