Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 januari 2022 | 22:15

Johnny Depp spelar fransk kung i historiskt drama

Skådespelaren, som på senare år har haft svårt att landa större jobb, har nu knipit huvudrollen i en kommande film från en prisbelönad fransk regissör.
Johnny Depp har till slut, efter en tid av välbekant blåsväder, lyckats landa en större filmroll igen. Skådespelaren kommer att spela Ludvig XV av Frankrike i en kommande filmatisering av kungens liv, rapporterar Variety.
 
Filmen har ännu ingen officiell titel, och även den exakta handlingen hålls hemlig i nuläget. Däremot bekräftas det att inspelningarna kommer att äga rum under sommaren, till stor del på slottet i Versailles.
 
Ludvig XV, även känd som Louis XV eller under smeknamnet Louis the Beloved, satt vid den franska makten i 59 år under 1700-talet. Som kung är han däremot inte känd för att ha varit populär, utan snarare kritiserad och anklagad för korruption.
 
Bakom filmen ligger den franska regissören och skådespelaren Maïwenn, bland annat känd för dramat "Polis", som 2011 vann jurypriset i Cannes. Förutom att sitta i registolen spelar hon rollen som Madame du Barry, som var Ludvig XV:s sista älskarinna.
 
 
Depps senaste roller har varit i filmer som "Minamata", "Waiting for the Barbarians" och "City of Lies", samt i storproduktionen "Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott". Som bekant kommer skådespelaren däremot inte att återvända i rollen som Grindelwald i vår, efter att ha ombetts lämna filmserien av Warner Bros. 
| 21 januari 2022 22:15 |