Serie

Skribent

Josefine Krischausky

16 januari 2021 | 11:50

"John Wick"-skaparen skriver "Dungeons & Dragons"-serie

Manusförfattaren Derek Kolstad arbetade nyligen på Marvel-serien "The Falcon and the Winter Soldier" hos Disney+.
Derek Kolstad, en av skaparna och manusförfattaren bakom den berömda "John Wick"-franchisen, håller för tillfället på att utveckla en tv-serie baserad på spelet "Dungeons & Dragons", rapporterar The Wrap. Bakom serien ligger det kanadensiska underhållningsbolaget Entertainment One.
 
"Dungeons & Dragons" är ett bordsrollspel inom fantasygenren, som har kommit ut i ett flertal upplagor sedan 1974. I spelet skapar spelarna sina egna rollfigurer, som de sedan låter ge sig ut på äventyr i en spelvärld full av magi. Spelet har adapterats för såväl tv-rutan som bioduken tidigare, bland annat med en animerad tv-serie år 1983 och en live action-film år 2000.
 
Derek Kolstad är främst känd för sitt arbete med "John Wick"-filmerna, och har även skrivit tv-spelet "John Wick Chronicles". På senare tid har han synts som en av skaparna bakom komediserien "Die Hart", samt som en av manusförfattarna till Marvel-serien "The Falcon and the Winter Soldier", som får premiär på Disney+ i mars
 
Det sägs även att Entertainment One, vid sidan av detta projekt, arbetar på fler adaptioner av "Dungeons and Dragons". Bland annat rör det sig om en ny film baserad på spelet, med Jonathan Goldstein och Jonathan Francis Daley i registolarna.
| 16 januari 2021 11:50 |