Film

Skribent

Erika Jarhed

28 mars 2023 | 14:30

Kommer vi få se "John Wick: Chapter 5"?

Kanske blir det en femte "John Wick" trots allt. Dessutom berättar producenten att en ny hemlig film är på gång inom "John Wick"-universumet.
John Wick är tillbaka som aldrig förr. 2014 kom den allra första filmen i franchisen, och tanken var att "John Wick: Chapter 4", som hade premiär förra veckan, skulle bli den sista. Men de stora intäkterna har fått filmbolaget Lionsgate på andra tankar.
 
Joe Drake, filmproducent hos Lionsgate, har sagt till The Hollywood Reporter att det ändå kanske blir en femte John Wick-film - trots slutet i del 4 som kanske vittnade om motsatsen.

- Det finns en vilja. Och man kan tolka slutet i fjärde filmen på olika sätt. Men vi kommer alla att ta en liten vila nu efter det här, och sedan påbörja på idéer om huruvida det finns något trovärdigt sätt att komma in i femman. Men det finns ingen garanti för det.
 
Men oavsett om dessa planer blir av eller inte så har vi en hel del att se fram emot inom "John Wick"-universumet. Spinoffen "Ballerina" med Ana de Armas i huvudrollen spelades in i höstas, och kommer troligtvis släppas någon gång under 2024. Och Collider skriver att producenten Erica Lee har sagt att mycket mer är på gång.

- Det finns en annan film som vi utvecklar som jag tror att vi kommer att tillkännage snart, kanske om en eller två månader. Sedan hoppas jag att det kommer att bli en "Ballerina 2" och "John Wick 5", och massor av andra saker. Men vi utvecklar mycket grejer och har många diskussioner. Wick-universumet är min högsta prioritet.
 
Borde "John Wick" få en femte film?
| 28 mars 2023 14:30 |