Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 mars 2021 | 11:15

John Travolta och Nicolas Cage återvänder i ”Face/Off 2”

Uppföljaren kommer återbesöka samma karaktärer, försäkrar regissören Adam Wingard.
En av 90-talets stora actionrökare, ”Face/Off”, har en uppföljare på gång. Många har säkert undrat exakt hur regissören Adam Wingard tänkt att fortsätta på historien. Nya karaktärer och ett snarlikt tema? Nepp, han är övertygad om att John Travolta och Nicolas Cage måste upprepa sina roller.

- En del antar att jag vill göra en film i samma värld som ”Face/Off”. Men för mig handlar inte ”Face/Off” om en procedur. Det handlar inte om världen de fins i. Det handlar om Sean Archer och om Castor Troy. Det är vad filmen handlar om. Det blir en fortsättning på den historien. Det är svårt att säga mer, men för mig är det den definitiva fortsättningen på den sagan, säger Wingard i en intervju.

Adam Wingard (snart bioaktuell med ”Godzilla vs Kong”) skriver just nu ett manus tillsammans med kollegan Simon Barrett. Innan filmen blir av gäller det att Paramount, och Travolta och Cage förstås, godkänner manuset.
 
 

Men... dog inte Nicolas Cage i slutet av "Face/Off"?

 
I John Woos actionthriller ”Face/Off” från 1997 såg vi Travolta spela polisen som jagade Cages terrorist. Avancerad teknologi låt Sean Archer ta över en medvetslös Castor Troys ansikte, för att ta reda på var en bomb fanns gömd.

Att Castor Troy dog i slutet av ”Face/Off” verkar vara en bagatell. Enligt Wingards plan lyckades karaktären överleva händelserna i slutet:
 
- Titta på slutscenen igen, där Travolta tar ringen av Castor Troy. Scenen i ambulansen. Noterade ni att Troy har bandage över sina skador? Ta en ny titt på den där scenen, säger han till Cinemablend.
 
 
Filmskaparen lovar också att filmen blir barnförbjuden (Rated-R), precis som sin föregångare.

- Att göra en ”Face/Off”-uppföljare låter oss gå tlllbaka till de där manliga, våldsamma actionfilmerna som man inte ser nuförtiden. Det är nog vad som gör många nyfikna. Att det kan bli en throwback och något modernt på samma gång.
 
"Face/Off 2" med samma karaktärer, 25 år senare - vad tycker ni om idén?
| 20 mars 2021 11:15 |